Hvad gør jeg, hvis min elevationsseng ikke virker?

Hvis elevationsfunktionen ikke virker, er det vigtigt finde ud af, hvad problemet er. Derfor anbefaler vi, at du selv undersøger følgende først:

Er motoren knækket?

Hvis motoren er knækket, kan du se det under sengen. En knækket motor skyldes overbelastning og i de fleste tilfælde forkert brug af elevationssengen. Det kan for eksempel ske, hvis du benytter elevationsfunktionen, mens der er for meget belastning på.

Vi skal naturligvis nok finde en løsning, men garantien dækker ikke skader, der sker ved forkert brug af sengen.

Svarer motoren ikke, eller er problemet ukendt?

Tjek om stikket er sat i stikkontakten, og om det sidder ordentligt i sengens motor.

Tag stikket ud, vent i mindst syv minutter, og sæt stikket tilbage i stikkontakten. Herefter skulle LED-lyset gerne blinke. Dette nulstiller motoren og kan ofte løse problemet. Tryk så på fjernbetjeningens to øverste knapper. Dette skulle gerne få lyset til at blinke “anderledes” end før. Hvis det ikke virker, og du har en dobbeltseng, kan du prøve med den anden fjernbetjening.

Er det kun den ene seng, der ikke virker?

Byt rundt på tilslutningerne til motorerne, så det bliver testet, om det er strømforsyningen eller selve motoren, der er kernen til problemet.

Motoren er gået i stå:

Er motoren gået i stå, mens elevationen er hævet, kan du manuelt sænke den. Videoen her viser, hvordan du gør: https://vimeo.com/180153398

Hvad gør du så herfra?

Hvis du følger denne guide, og din elevationsseng stadig ikke virker, burde det nu stå klart hvilken del, der ikke fungerer.

Det næste, du skal gøre, er at skrive en mail til [email protected]. Når du skriver din mail til os, beder vi dig i emnefeltet oplyse dit ordrenummer, samt skrive at din elevationsseng ikke virker. Du finder dit ordrenummer i mailen med din ordrebekræftelse.

Derudover skal du skrive, hvor langt du er nået i ovenstående test, og hvor du har mødt problemer. Er der et synligt problem, for eksempel en knækket motor, må du gerne vedhæfte flere billeder, så kan vi nemmere hjælpe dig. 

← Tilbage til Ofte Stillede Spørgsmål / Valg af seng

  • Hvis din elevationsseng pludselig ikke virker, kan det skyldes flere ting. Det kan eksempelvis være, at sengen ikke vil hæve eller sænke, at sengen knirker eller at det kun er den ene side, den er galt med.

  • Der er heldigvis mange ting, du selv kan prøve af, hvis din elevationsseng pludselig ikke virker. Såfremt ingen af delene løser problemet, er du altid velkommen til at kontakte os.

    Hvis sengen ikke kan hæve eller sænke, skyldes problemet højst sandsynlig motoren. Her kan du tjekke, om alle stik sidder korrekt i både stikkontakten og motoren. Hvis dette ikke løser problemet, skyldes det muligvis, at motoren er knækket.

    Hvis det kun er den ene side af sengen som driller, kan du prøve at bytte rundt på tilslutningerne til motorerne. Derved kan du nemlig teste, om det er strømforsyningen eller motoren, den er galt med.

    Hvis sengen knirker, kan du prøve et spænde alle benene og beslagene eller smøre alle de bevægelige dele. Sidst nævnte bør du i øvrigt huske at få gjort jævnligt.