< Tilbage til inspiration

Artikler

sørg for at sove de timer, din alder kræver af dig
Artikel

Sørg for at sove de timer, din alder kræver af dig

Søvn er et basalt behov, uanset hvor gammel du er. Derfor vil vi nu tage dig med på en søvnrejse gennem de forskellige aldersstadier, så du kan blive klogere på, hvor meget søvn du egentlig har brug for baseret på din alder.

Læs mere
REM
Artikel

Hvad er REM-søvn?

Har du også hørt om REM-søvn uden at være helt sikker på, hvad det er? Så læs med her, og bliv klogere på den meget omtalte REM-søvn.

Læs mere
Hovedpine
Artikel

Vågne med hovedpine

At vågne med hovedpine kan ikke kun ødelægge en god morgen, men faktisk hele dagen. Derfor har vi i denne guide samlet vores bedste råd til, hvad du selv kan gøre for at slippe af med den irriterende morgenhovedpine.

Læs mere
Nattetisseri
Artikel

Nattetisseri

Har du også problemet med at gå på toilet flere gange i løbet af natten. Læs med her og få vores bedste råd til at undgå forstyrrende nattetisseri.

Læs mere
Powernap
Artikel

Få det optimale ud af din powernap

En powernap kan gøre underværker, hvis du i løbet af dagen trænger til at samle energi. Læs med her og få opskriften på den optimale powernap.

Læs mere
Sveder om natten
Artikel

Sveder om natten

Sveder du tran om natten? Der kan være mange årsager til, at din krop har det alt for varmt, når du sover. Bliv klogere her.

Læs mere
Smid klunset
Artikel

Smid klunset - og sov sundere

For nogle kan det være grænseoverskridende at smide pyjamasen, når de går i seng, men meget forskning peger på, at det er hulens sundt at sove nøgen. Hvorfor det er sundt? Find svarene her.

Læs mere
Uden hovedpude
Artikel

Sove uden hovedpude

Nakkesmerter skyldes ofte en hovedpude, der ikke passer i højden, og rigtig mange sover med en for høj hovedpude.

Læs mere>
Sover for meget
Artikel

Sover du for meget?

Der bliver skrevet meget om søvnmangel, og at det er usundt at sove for lidt. Men hvad med det modsatte? Kan man sove for meget, og er det et problem?

Læs mere
Sover for lidt
Artikel

Hvis du sover for lidt, dør du tidligere - tager du den gode nattesøvn seriøst?

Søvnmangel er et problem, der skal tages alvorligt, fordi de helbredsmæssige konsekvenser kan være mange. Du kan i denne artikel læse, hvilke årsager og konsekvenser søvnmangel kan have for dig.

Læs mere
Søvnfaser
Artikel

Søvnfaser - hvorfor de er helt afgørende for din søvn

Søvn er ikke bare søvn. Hver nat gennemgår du forskellige søvnfaser, der alle er vigtige for, at du får en god nattesøvn. Læs om de forskellige søvnfaser her.

Læs mere
Korrekt temperatur
Artikel

Er du i tvivl om den korrekte temperatur i soveværelset, så læs med her

Når du skal sove godt, er det vigtigt, at du har det rart. Er du en af de mange, der bruger tid på at vende og dreje dig i sengen, kan det hænge sammen med, at du enten har det for varmt eller for koldt under dynen. Hvad er den rigtige temperatur i dit soveværelse egentlig?

Læs mere
Søvn tips
Artikel

22 skarpe søvntips fra vores Facebook-følgere

Vi har spurgt, hvordan vores følgere på Facebook bærer sig ad, når de skal sove. Og det kom egentlig ikke bag på os, men de ved, hvad de taler om. Derfor har vi samlet deres 22 bedste råd til at falde i søvn herunder.

Læs mere
Gabe
Artikel

10 ting, du ikke vidste om at gabe

Der findes mange bud på, hvorfor vi gaber. Men inden vi dykker ned i forskningen bag det, starter vi ud med 10 facts om gab, som du garanteret ikke kender.

Læs mere
Snooze
Artikel

5 gode grunde til at droppe snooze-knappen

Vi har oplistet fem gode grunde til, at du bør glemme alt om at snooze fremover.

Læs mere
A og B mennesker
Artikel

A-mennesker får mere i løn end B-mennesker. Bliv klogere på begge sovetyper her

Uanset om du tilhører den ene eller den anden gruppe, kan du i artiklen her blive klogere på, hvad forskningen siger om henholdsvis A- og B-mennesker.

Læs mere
Sommertid
Artikel

Sådan påvirker sommertid dig og dit helbred

Hvordan påvirker det os egentlig, at vi får en time mindre på øjet, hvis det da overhovedet betyder noget? Det ser vi nærmere på her.

Læs mere
Mad og søvn
Artikel

Snack dig til bedre søvn

Måske det lyder lidt for godt til at være sandt. Men den er heldigvis god nok. De rigtige mundgodter kan udrette mirakler for de vigtige nattetimer på langs.

Læs mere