< Tilbage til artikler

Vink farvel til morgener med hovedpine

At vågne med hovedpine kan ikke kun ødelægge en god morgen, men faktisk hele dagen. Derfor har vi i denne guide samlet vores bedste råd til, hvad du selv kan gøre for at slippe af med den irriterende morgenhovedpine.

Årsager til hovedpine om morgenen
Der kan være mange grunde til, at du vågner med hovedpine. Nogle af de mest almindelige har vi listet op herunder:

 • Du sover for lidt.
 • Du sover for meget.
 • Du sover i en seng med forkert støtte.
 • Du bruger den forkerte dyne og/eller pude.
 • Der er hyppig vekslen mellem kulde og varme i dit soveværelse.
 • Du snorker, og derfor sover du dårligt.
 • Du er anspændt og stresset.
 • Du indtager for meget alkohol, nikotin eller koffein.
 • Du spiser forkert mad og drikker for lidt vand.

Sådan forebygger du din hovedpine
I mange tilfælde kan du selv gøre noget ved din hovedpine - og heldigvis for det. De rigtige tiltag kan nemlig på længere sigt enten reducere smerter i hoved og nakke eller stoppe din hovedpine helt.

Lige her får du vores 9 bedste forslag til simple tiltag, der kan forebygge din hovedpine:

 1. Prioriter din søvn og sov mellem 7 og 9 timer hver nat.

 2. Invester i en god seng og åndbar topmadras.

 3. Tilpas din dyne til årstiden.

 4. Vær sikker på, at din hovedpude passer til din sovestilling.

 5. Sov i behageligt og sundt sengetøj.

 6. Vær opmærksomhed på din holdning, særligt foran computeren.

 7. Dyrk afslappende aktiviteter som yoga eller meditation.

 8. Spis sundt og få din daglige motion.

 9. Undgå rygning og alkohol, særligt lige inden sengetid.


Hvad kan Bedre Nætter hjælpe med?
Vi forhandler produkter, der giver en god nattesøvn, og som sikrer, at din krop ligger i en behagelig og naturlig stilling hele natten.

Udgangspunktet for en god nattesøvn er selvfølgelig en god seng. Derfor kan vi stærkt anbefale vores kontinentalseng Venus. Venus er opbygget af tre madraslag, der samarbejder om at give optimal støtte og komfort fra første sekund, du lægger dig.

Sover du allerede i en god seng, kan vi anbefale, at du kigger nærmere på vores topmadras Mayan. Mayan er i 100% naturligt latex. Det giver en åndbar og allergivenlig topmadras, der samtidig byder på solid støtte på grund af den smidige naturlatex.

Et hjælpsomt tiltag til soveværelset kan være at opgradere dit sengetøj. Her vil vi fremhæve vores Bedre Nætter Pakke, der byder på kuvertlagner og dyne- og pudebetræk i den allerbedste kvalitet. Pakken består af produkter i 100% bomuldssatin og er med OEKO-TEX®-certificeringen garanteret fri for skadelige stoffer. Det betyder, at du kan få en hovedpude, der har den rigtige højde til din sovestilling, og en dyne, der passer til årstiden.

Skulle du opleve, at absolut intet hjælper på din hovedpine, skal du ikke tøve med at søge lægehjælp.

Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre enten ved at ringe til os på 7875 0077, skrive til os på chatten eller sende en mail til [email protected].

 • Der kan være mange grunde til, at du vågner med hovedpine. Du kan blandt andet få hovedpine, hvis du sover for lidt - men også hvis du sover for meget. Hvis du sover i en seng med dårlig støtte, kan du også udvikle hovedpine. Derudover er stress, alkohol og koffein også ofte skyld i, at du vågner med hovedpine.

 • Sørg for at sove i den rette seng og med en pude, som giver en sund og optimal støtte. Temperaturen i soveværelset skal også holdes stabil, da hyppig vekslen mellem kulde og varme kan give dig hovedpine. Hvis du snorker, kan det også give hovedpine. Du kan mindske snorken ved at sove på siden eller sove med en højere hovedpude.