< Tilbage til guides

Sådan vælger du den helt rigtige hovedpude

Der findes et utal af forskellige hovedpuder på markedet. Og der findes endnu flere forskellige hoveder og nakker - derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige hovedpude. Er du i tvivl om, hvilken type hovedpude du har brug for, så brug 5 minutter på denne guide.

Det vigtigste, når du vælger en hovedpude, er, at din rygsøjle ligger i en såkaldt ”neutral position”. Her er ryggen og nakken i en hvileposition, og du anstrenger derfor ikke rygsøjlen, hvilket ellers kan give smerter.

Den rigtige hovedpude er en af de allervigtigste faktorer for en god nattesøvn - så gå endelig ikke på kompromis.

Guides


Sover du på ryggen?

Ligger du mest på ryggen, er det bedst at vælge en mellem hovedpude, der vil støtte dig korrekt i denne sovestilling. Med en mellemhøjde hovedpude er du sikret den korrekte støtte, selv hvis du af og til sover på siden. Siden er den mest normale sovestilling at skifte til, efter du har ligget på ryggen, og derfor kan du med fordel vælge en mellem hovedpude, hvis du ofte vender dig mellem de to stillinger.

 
Guides sover du på siden

Sover du på siden?

Sover du på siden, bør du kigge efter en høj hovedpude, der er kendetegnet ved at have meget fylde og fasthed. En høj hovedpude vil nemlig i denne soveposition give nakke og hals en optimal støtte, og du undgår slidbøjning af nakken. Det er vigtigt, at hovedpuden hjælper til at udfylde mellemrummet mellem nakke og madras.

 
Guides sover du på maven

Sover du på maven?

Hvis du sover på maven, anbefaler vi, at du vælger en lav hovedpude, så du undgår at give rygsøjlen et “stræk” bagover. Det kan nemlig give dig problemer og smerter i nakken på længere sigt. Hvis du sover på maven, skal du altså lede efter en hovedpude med et lavt indhold af fyld, så du ikke bøjer nakken bagover. 

  • En god hovedpude er både behagelig at ligge på samtidig med, at den yder den optimale støtte til hovedet og nakken. Det vigtigste er dog, at din rygsøjle ligger i en neutral position, så du ikke anstrenger rygsøjlen i løbet af natten.

  • Det perfekte hovedpude for dig afhænger af din soveposition.

    Hvis du sover på ryggen, bør du vælge en hovedpude med en mellem højde, så du får den optimale støtte.

    Hvis du sover på siden, bør du vælge en høj hovedpude. En høj hovedpude er kendetegnet ved at have meget fylde og fasthed.

    Hvis du sover på maven, bør du vælge en lav hovedpude. Med en lav hovedpude undgår du nemlig, at rygsøjlen pludselig giver et "stræk" bagover, hvilket kan give dig rygproblemer på sigt.

Produkter

Hovedpuder