Sådan vælger du den helt rigtige hovedpude

< Tilbage til guides

Der findes et utal af forskellige hovedpuder på markedet. Og der findes endnu flere forskellige hoveder og nakker - derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige hovedpude. Er du i tvivl om, hvilken type hovedpude du har brug for, så brug 5 minutter på denne guide.

Det vigtigste, når du vælger en hovedpude, er, at din rygsøjle ligger i en såkaldt ”neutral position”. Her er ryggen og nakken i en hvileposition, og du anstrenger derfor ikke rygsøjlen, hvilket ellers kan give smerter.
Sover du på ryggen?

Ligger du mest på ryggen, er det bedst at vælge en mellem hovedpude, der vil støtte dig korrekt i denne sovestilling. Med en mellemhøjde hovedpude er du sikret den korrekte støtte, selv hvis du af og til sover på siden. Siden er den mest normale sovestilling at skifte til, efter du har ligget på ryggen, og derfor kan du med fordel vælge en mellem hovedpude, hvis du ofte vender dig mellem de to stillinger.

 

Sover du på siden?

Sover du på siden, bør du kigge efter en høj hovedpude, der er kendetegnet ved at have meget fylde og fasthed. En høj hovedpude vil nemlig i denne soveposition give nakke og hals en optimal støtte, og du undgår slidbøjning af nakken. Det er vigtigt, at hovedpuden hjælper til at udfylde mellemrummet mellem nakke og madras.

 

Sover du på maven?

Hvis du sover på maven, anbefaler vi, at du vælger en lav hovedpude, så du undgår at give rygsøjlen et “stræk” bagover. Det kan nemlig give dig problemer og smerter i nakken på længere sigt. Hvis du sover på maven, skal du altså lede efter en hovedpude med et lavt indhold af fyld, så du ikke bøjer nakken bagover. 

Den rigtige hovedpude er en af de allervigtigste faktorer for en god nattesøvn - så gå endelig ikke på kompromis.

  • 100 dages prøve
  • Bedst i test
  • Gratis levering