< Tilbage til artikler

Sveder du tran om natten? Så bliv klogere her

Bare rolig, du er helt normal, og vi har alle sammen prøvet dét - at svede som en marathonløber i løbet af natten, uden at vi på nogen måde har rørt os.

Men hvad skyldes nattesved egentlig? Det skyldes helt simpelt, at din krop prøver at komme af med overskudsvarme, hvis din kropstemperatur har sneget sig over de magiske 37 grader.

Når det er sagt, skal du vide, at der kan være mange årsager til, at din krop har det alt for varmt, når du sover. Det kan du læse mere om lige herunder.

Hvorfor sveder man om natten?

  • Hvis du føler dig syg og sløj, kan det ofte være en mulig årsag til, at du oplever nattesved, da du således producerer for meget varme, fordi kroppen er på overarbejde.
  • Mange oplever, at de har det varmt om natten, når de skal præstere dagen efter. Det skyldes typisk stress, nervøsitet og spænding i kroppen, som kan være med til at skabe ekstra meget kropsvarme.
  • En våd hovedpude om natten kan skyldes udefrakommende faktorer som eksempelvis en for høj rumtemperatur eller en for varm topmadras, dyne eller mængden af tøj.

Kan du genkende dig selv i det ovenstående, er der heldigvis håb forude - for du har mulighed for at gøre noget ved nattesveden.

Oplever du til gengæld nattesved i store mængder og over en længere periode, anbefaler vi, at du kontakter din læge eller en anden specialist. Alternativt kan du scrolle videre i teksten her, og så får du mere viden om, hvordan du kan forebygge sved om natten med ganske enkle tiltag i dit soveværelse.

Hvordan undgår man at svede om natten?

Du kan prøve at regulere på de omgivelser, du befinder dig i, når du skal sove. Eksempelvis ved at sove i en seng, der er lavet af mere ventilerende materialer. Et ventilerende materiale kan være latex, der er mere åndbart end eksempelvis memory-skum.

Vores Mayan topmadras består af 100% naturlatex. Det gør topmadrassen både kølig og ventilerende, og samtidig er Mayan et særdeles allergivenligt valg.

En anden særdeles oplagt topmadras, hvis du har det varmt om natten, er vores Diamant topmadras. Topmadrassen er produceret med et specialudviklet betræk i naturligt grafit på den ene side. Grafitten har særdeles temperaturregulerende egenskaber, der gør, at topmadrassen virker kølende, når du har det varmt.

Det er også muligt at ændre på forhold som eksempelvis rumtemperatur og dyne.

Især om sommeren kan det være varmt om natten, og derfor kan det i sommerperioden hjælpe at sænke temperaturen i soveværelset ved at åbne et vindue i løbet af natten. Derudover kan du købe en sval dyne, der er beregnet til mere varme nætter. De svale sommerdyner kan også være en mulighed, hvis du bare generelt har det varmt om natten.

Er du interesseret i en aktivt kølende dyne, kan vi desuden anbefale vores Frigus Dyne, der i stil med Diamant har en kølende side, der kan vendes mod kroppen, når du skal sove.

  • Når du sveder om natten, er det fordi, din krop prøver at komme af med overskudsvarme. Typisk sveder man om natten, hvis man er syg, stresset eller hvis temperaturen i soveværelset er for høj.

  • Der er flere ting, du kan prøve af, hvis du ofte sveder om natten. Om sommeren kan du lade et vindue stå på klem om natten, så du kan få frisk og kølig luft ind i soveværelset. Derudover kan du prøve at udskifte din topmadras med en latex topmadras, som både er ekstremt åndbart og ventilerende. Du kan også udskifte din dyne med en køligere dyne, som kan regulere kropstemperaturen i løbet af natten.

  • 100 nætters prøve
  • Unikke senge
  • Gratis levering