< Tilbage til artikler

Smid klunset og sov sundere

For nogle kan det være grænseoverskridende at smide pyjamasen, når de går i seng, men meget forskning peger på, at det er hulens sundt at sove nøgen. Omvendt kan det være direkte skadeligt, hvis man er en af dem, der foretrækker at sove med pyjamas.

Så det, du skal bide mærke i på nuværende tidspunkt, er blot det, vi prøver at udtrykke i overskriften:

“Smid klunset - og sov sundere!”

Det er nemlig sundt at sove nøgen, uanset hvor gammel du er. Derudover er det selvfølgelig befriende og behageligt uden en trevl på kroppen - måske fordi det er sådan, vi er skabt fra naturens side. Og undersøgelser viser da også, at hver femte dansker vælger at sove nøgen.

Hver femte dansker sover nøgen om natten


Er du en af dem, der ikke er helt tilpas ved at sove nøgen, kan det også være godt for kroppen at sove i meget lidt eller løst tøj.

Dog er lidt eller løst tøj ikke det samme som ingen tøj. Derfor vil vi hos Bedre Nætter altid anbefale, at du sover nøgen, da det flere gange er videnskabeligt bevist, at nøgensovning har mange positive effekter på kroppen.

Herunder har vi listet en lang række fordele op - og så bliver du måske i endnu højere grad overbevist om, at det er en god idé at hoppe med på sov-nøgen-vognen, hvis du da ikke allerede gør det.

 1. Du forbedrer kvaliteten af din søvn
  Når du ikke har noget tøj på, falder din kropstemperatur, og det er et afgørende parameter for den dybe og restituerende søvn, fordi din krop på den måde har nemmere ved at udskille søvnhormonet melatonin.

 2. Styrk dine muskler og knogler
  Der sker ting og sager i vores hormonelle system, når kroppen prøver at regulere kropstemperaturen. Derfor er det en fordel at sove nøgen, fordi processen medvirker, at vi styrker vores muskler og knogler.

 3. Smid underhylerne eller trusserne for et sundere underliv
  Når du ikke har det varmt omkring underlivs-regionen, mindsker du risikoen for svamp. Det skyldes, at svamp trives rigtig godt i varme og fugtige temperaturer, hvilket du beskytter dig selv imod, hvis du smider underhylerne eller trusserne inden sengetid.

 4. Forbrænd flere kalorier, når du sover
  Det kan næsten lyde for godt til at være sandt, men den er god nok. Hvis du er nøgen, når du går i seng, forbrænder kroppen flere kalorier i løbet af natten, fordi det er køligere, og derfor har du nemmere ved at tabe dig, end hvis du sover med tøj på.

 5. Du sover igennem hele natten
  Du vil opleve, at du nemmere falder til ro, når det er køligere, og derfor vil du ikke vågne op så mange gange i løbet af natten - hvilket er et godt udgangspunkt for en dyb nattesøvn.

 6. Din blodcirkulation forbedres
  Hvis ikke du har pyjamas eller andet tøj på, når du sover, er der ingenting, der forhindrer blodet i at løbe rundt helt naturligt. Det betyder med andre ord, at dit blodomløb forbedres, når du sover nøgen.

 7. Du oplever øget lyst til romantik og elskov
  Når du ligger hud mod hud i dobbeltsengen, øges lysten til sex mellem dig og din partner, fordi kontakten udløser kærlighedshormonet “oxytocin”. Derudover vil du føle dig gladere og mere forbundet til din partner.

Ovenstående punkter beviser altså, at det er sundt at sove nøgen, fordi det har en kølende effekt på kroppen, hvilket udløser en masse positive reaktioner.

Men er du endnu ikke helt overbevist, eller har du det stadigvæk varmt, når du sover, kan vi hos Bedre Nætter også hjælpe dig til et køligere klima i soveværelset.

Vi sælger nemlig både topmadrasser og dyner med kølende egenskaber, så hvis du synes, at det lyder interessant, kan du læse videre herunder - for her vil vi præsentere de produkter, vi taler om.

Vores Mayan topmadras består af 100% naturlatex. Det resulterer i, at topmadrassen er både kølig og ventilerende, samtidig med at den er ekstremt allergivenlig.

Når det kommer til dyner, har vi et specielt produkt, der er skabt til at danne en kølig overflade. Denne dyne er Polar, som har en kølende side, der kan vendes mod kroppen, når du skal sove. Dynen kan vælges i typerne sval (egnet som sommerdyne), lun (egnet som helårsdyne) eller varm (egnet som vinterdyne).

Har du spørgsmål til ovenstående, sidder vi altid klar til at hjælpe dig ved både telefon, mail og chat.

Du kan ringe til Bedre Nætters sengeeksperter på telefon 7875 0077 eller sende en mail på [email protected]. Du kan også skrive til os i chatvinduet i nederste højre hjørne af din skærm.

Kilder:
http://m1ndful.dk/4-vigtigste-fordele-ved-sove-noegen/
https://www.alt.dk/sundhed/6-uventede-fordele-ved-at-sove-nogen
https://www.sundhedsguiden.dk/Alle-Nyheder/2017/6-gode-grunde-til-at-maend-skal-sove-noegne/

 • Ja, det er det. Det er faktisk videnskabeligt bevist, at det har mange positive effekter på kroppen, når man sover nøgen.

 • Der er faktisk flere fordele ved at sove nøgen. Først og fremmest falder vores kropstemperatur, hvilket forbedrer vores nattesøvn. Derudover styrker det også vores muskler og knogler, når kroppen prøver at regulere dens temperatur.