• iconPrisgaranti
 • iconGratis Fragt

Topmadrasser

Mulige filtre

Kategori
Kerne
 1. Memory Skum (11)
 2. Latex (53)
Pris
 1.  
  kr1149
  kr7199
Kernehøjde

 

1 til 60 af 64
Side:
 1. 1
 2. 2
1 til 60 af 64
Side:
 1. 1
 2. 2

Topmadrasser

Hos Bedre Nætter ved vi, at en god topmadras er en vigtig ingrediens i din gode nattesøvn. En topmadras giver en bedre komfort, et sundere søvnmiljø og kan i mange tilfælde temperaturregulere så din nattesøvn bliver mere afslappet og behagelig.

Der er mange gode grunde til at du bør vælge at have en topmadras til din seng. De mest åbenlyse er, at en topmadras: 

• Forbedrer komforten, støtten og dermed din nattesøvn som helhed

• Forlænger levetiden på din seng

• Giver et mere hygiejnisk søvnmiljø, blandt andet ved sit aftagelige og vaskbare betræk

Hvis du har en boxmadras, så vil du ikke kunne tage betrækket af sengen og vaske det – det betyder, at man ikke vil kunne undgå at der over længere tid kommer sved, hudceller og lignende ned i madrassen. Dette kan dog nemt undgås, hvis du har en topmadras ovenpå din boxmadras. I dette tilfælde vil du nemt kunne vaske betrækket, og vælger du Latex som kerne, kan du endda vaske skummet. Det samme gør sig gældende ved springmadrasser, hvor du kun i få tilfælde kan fjerne betrækket. Dette er dog en meget vanskelig opgave, og det kan derfor ikke anbefales at gøre dette særlig ofte. Ved at vælge en topmadras kan du få en sundere seng og et bedre søvnklima.

Når du køber en seng med en topmadras inkluderet, så er der ofte tale om en topmadras med begrænsede egenskaber, derfor skal du altid være opmærksom på at få den rigtige topmadras med i købet, eller sidenhen supplere op med en kvalitets-topmadras, da dette absolut har en meget afgørende effekt på din søvn. 

 

Hvilken topmadras skal jeg vælge? 

Der findes som hovedregel forskellige kernetyper, Polyurethane, Memory & Latex. Hos Bedre Nætter har vi valgt slet ikke at have Polyurethan skum, da dette er den almindelige "døde" skum som du nok kender fra lejrskoler og gymnastiksale. Polyurethane besidder ikke nogen egenskaber der forbedrer din nattesøvn, og derfor finder du den heller ikke i vores sortiment, der udelukkende består af Memory- og Latextopmadrasser som du kan læse om herunder:

Hurtige facts om Latex: 

• Elastisk og giver derfor støtte efter presset der ligges på kernen.

• Allergivenligt, sov sundere.

• Todimensionel idet den støtter og samtidigt er trykaflastende.

• Åndbart materiale, som ikke optager din kropsvarme

• Høj elasticitet og densitet og derved højere bæreevne

• Lang holdbarhed uden at falde sammen

Latex har alle egenskaberne, der kan give dig en bedre nattesøvn. Du får fremragende støtte, idet en latex-topmadras er elastisk og støtter dig alt efter hvordan du placerer din vægt på madrassen. Madrassen skubber tilbage alt efter hvor meget vægt den modtager, og den tilpasser sig derfor netop din kropsbygning og sikrer en blød, men støttende søvn.

Hurtige facts om Memory Foam: 

• Trykaflastende via din kropsvarme

• Mindsker bevægelser i løbet af natten

• Tilpasser sig din liggeposition

 Memory Foam har den særlig egenskab, at den former sig efter din kropsvarme. Madrassen lader dig synke ned nøjagtig hvor du er varmest, hvilket er dine trykpunkter som typisk er skuldre, nakke eller lænd. Disse steder aflastes og derigennem forbedres søvnen særligt hos personer med rygproblemer. Da en Memory Foam topmadras tilpasser sig din krop efter kropsvarmen, vil du synke ned i madrassen efter din naturlige kropsform.

 

Hvilken topmadras giver mig den bedste støtte? 

Når du vælger topmadras skal du overveje hvilken slags komfort du synes bedst om. Vil du gerne synke ned i madrassen, så er det naturligvis en Memory Foam-kerne du skal have fat i. Memory Foam-topmadrassen bruger som nævnt kropsvarme til at forme sig, og derfor har denne type topmadras typisk svært ved at aflede varme. Du skal derfor være opmærksom på, at Memory ikke kan anbefales hvis du let får det varmt om natten.

Latex er temperaturregulerende, og derfor er en latex-topmadras det bedste valg, hvis du har en tendens til at få det varmt i løbet af natten – det vigtigste er dog, at en latex-topmadras giver dig en uovertruffen, personlig støtte, uanset hvilken vægt du har eller hvilken soveposition du ynder at indtage.

Vores Memory Foam Topmadrasser:

Vi bruger den samme Memory Foam-skumkerne i alle vores Memory topmadrasser. Dette betyder også, at de eneste ændringer topmadrasserne imellem angår selve kernetykkelsen eller betrækket omkring topmadrassen. Selve skumkernen har en densitet på 55 kg/m3, hvilket er et udtryk for at dette er et kvalitetsprodukt. Densitet bruges til at måle kompaktheden af topmadrassen og derfor også hvor effektiv den er. Man kan dog ikke sammenligne densiteten i Latex med den man finder i Memory Foam, da Latex generelt har et højere niveau. 

Vores Latex Topmadrasser: 

Ved vores Latex topmadrasser fører vi udelukkende højkvalitetsprodukter. Det kommer også til udtryk ved at vores "standard" model Latex Prestige har en densitet på hele 70 kg/m3, hvilket absolut er i den høje ende. Herudover har vi så også både vores Mayan Green som er 100% naturlatex og har en densitet på 80 kg/m3.

Vægt, Kernetykkelse & Varme

Når du skal finde den rigtige kernetykkelse til din topmadras, så skal du se på din vægt og din nuværende sengs tilstand. Først og fremmest så anbefaler vi, at du ser efter en kernetykkelse på 5-6 centimeter hvis du vejer +80 kilo. Hvis du vejer under 80 kilo kan du godt have en tyk kerne, men du kan også sagtens nøjes med de tyndere modeller. Derudover er det også vigtigt, at du er opmærksom på om topmadrassen skal forlænge levetiden på en allerede godt brugt seng, eller om den skal bruges til en helt ny. I det tilfælde at du køber til en brugt seng vil det være utroligt vigtigt med en tyk kerne, for at mindske eventuelle eksisterende skavanker ved selve sengen.  

Udover de mere gængse modeller, så har vi også nogle specielle topmadrasser med anderledes egenskaber. Her kan man eksempelvis nævne Ocean Blue topmadrassen, der har indskudte géleperler i latexkernen som gør, at du vil opleve en mindre varmeudvikling end normalt i løbet af natten. Du kan herunder se hvordan varmeudviklingen er på de forskellige modeller: 

Varmeudvikling hos Latex Topmadras vs. Memory Foam Topmadras. 

Som du kan se på ovenstående billede, så er Latex væsentligt mindre modtagelig overfor kropsvarmen sammenlignet med andre kernetyper. Derudover er Ocean Blue en smule bedre til at holde en lav kropsvarme sammenholdt med almindeligt Latex - hvis du er typen der får det meget varmt i løbet af natten, så bør du altså  overveje om Ocean Blue er det rigtig valg, så du kan få en så behagelig søvn som muligt.

 

Elasticitet, hvad er det?

Elasticiteten i en latex-topmadras er med til at definere hvor meget støtte den kan give - samt hvor fast madrassen er. Fordelen ved Latex topmadrasser er i særdeleshed, at der ikke er en fasthed som passer til personer på 90 kilo, og en anden til en person på 60 kilo – det skal forstås på den måde, at denne type madras tilpasser sig netop dig og din vægt. 

Hvordan kan en Latex topmadras passe til forskellige vægtklasser når kernen er ens? Det der gør Latex oplagt er at elasticiteten i Latex topmadrassen tilpasser sig netop din kropsvægt. Hvis du vejer 100 kilo, så vil dit tryk på topmadrassen være derefter, og det vil gøre at kernen skubber mere tilbage, end hvis der kun ligges 60 kilo ovenpå den. Af netop denne grund vil et par på henholdsvist 60 og 90 kilo ikke få den samme oplevelse af hvordan topmadrassen reagerer på deres vægt. Ved 90 kilo presses latex kernen mere og skubber derfor mere tilbage end ved 60 kilo.

Vi har solgt enormt mange Mayan Green topmadrasser til personer der vejer alt fra 50 kilo til 150 kilo, og har endnu ikke fået én eneste klage over liggekomforten - det bevidner det fremragende spænd som du kan opleve med en Mayan Green topmadras der har en høj elasticitet. Dette gør, at Mayan Green-topmadrassen er den oplagte løsning til et par der har forskellige behov, men som gerne vil have en stor topmadras uden en revne i midten, fremfor 2 stk. 90x200 cm. Med en revne i midten af sengen. 

Sådan vælger du den rigtige topmadras

Hos Bedre Nætter stræber vi efter at vide alt om senge og søvn. Vi ved, at en god topmadras er en vigtig ingrediens i en god nattesøvn. En topmadras giver både en bedre komfort, et sundere søvnmiljø og kan i mange tilfælde også temperaturregulere, således at din nattesøvn bliver mere afslappet og behagelig. Der findes et meget bredt udvalg af topmadrasser, og vi er klar over at det kan være svært at vide, hvilken der er den helt rigtige for dig. Derfor har vi formuleret denne guide til dig, så du nemmere kan vælge den perfekte topmadras. 

Der er ingen tvivl om, at en topmadras er en god investering til alle sengekonstellation. En topmadras øger komfortniveauet, men overfører også slitagen fra selve sengen til topmadrassen, hvilket betyder at din seng vil holde i mange år fremad. Det er desuden altid billigere at udskifte topmadrassen, frem for selve sengen. Spørgsmålet er, hvilken topmadras der er den helt rigtige for dig? Det vil vi gerne hjælpe dig med at finde ud af.

Denne guide vil indeholde en række gode råd og tips til dig, der gerne vil vide mere om topmadrasser. Vi vil se nærmere på en række forskellige typer af topmadrasser, deriblandt vores mest populære modeller. Derudover er der altid en mere specifik beskrivelse af det enkelte produkt, hvis du vælger at undersøge en topmadras nærmere. 

Hvilken skal jeg vælge? 

Når du vælger topmadras, så skal du altid fokusere på dine egne behov. Hos Bedre Nætter har vi valgt at se helt bort fra forældede materialer som eksempelvis koldskum, som desværre stadig forhandles mange steder i Danmark. Koldskum yder ingen reel støtte, og man bør derfor altid se bort fra denne type topmadras. Det har vi også valgt at gøre hos Bedre Nætter. I stedet har vi valgt at investere i moderne topmadrasser med fyld af Memory Foam og Latex, da disse yder en personlig støtte og forbedrer din nattesøvn betragteligt.

Der findes topmadrasser til mange forskellige behov. Rygproblemer er udbredte, og vi oplever tit at vores kunder efterspørger topmadrasser der kan lindre rygsmerter. Hvis du har problemer med ryggen, så vil vi i 9/10 tilfælde anbefale dig at se på en Latex topmadras. Latex er et elastisk materiale der giver dig en personlig støtte nøjagtigt hvor du har brug for det, så du både ligger behageligt og fast. I særdeleshed bør du kigge på: 


Latex Prestige 

Dette er en suveræn latex topmadras, der i kraft af sin høje densitet giver dig alle fordelene ved en latex. Densiteten på 70kg/m3 er således væsentligt over gennemsnitsmadrassen. Jo større end densitet, jo bedre fordeles din vægt på madras. Høj densitet er lig med en god, jævn støtte. Desto større belastning madrassen får, desto mere modstand vil den yde, og derfor  er Latex Prestige skabt til alle mennesker og vægtklasser. Latex Prestige er derfor et rigtig godt valg på tværs af vægtklasser, som garanterer at du vågner udhvilet og afslappet hver morgen.

En latex topmadras er som udgangspunkt mere elastisk og fast end for eksempel memory skum, hvilket kommer til udtryk i Latex Prestige. Du er således garanteret en fast og elastisk madras, som vil aflaste dine personlige trykpunkter. 

 

Mayan Green

Mayan Green er den eneste certificerede 100% organiske CO2 neutrale latex der findes. Hvis ikke produktet har Mayan Green mærkatet, så er det IKKE 100% naturlatex.

Mayan er som sagt opbygget med 100 % naturligt latexfyld, ligesom polstringen også er naturligt udvundet. Dette sikrer dig en 100 % neutral og naturlig topmadras, som er enormt allergivenlig. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det primære nøgleord er bæredygtighed, hvilket også understreges af det prestigefulde Rainforest Alliance certifikat.

Det ovenstående fokus på bæredygtighed og miljøet har også en positiv indvirkning på komforten; Du får således en 6 centimeter tyk, førsteklasses latexkerne, som sørger for optimal komfort og en utrolig støtte. Madrassen er fast, sammenlignet med for eksempel memory foam topmadrasser, hvilket igen skyldes det naturlige latexfyld.

 
 

PULSE Latex

Støtte, elasticitet og førsteklasses latex er nøgleordene bag Pulse Latex. I denne madras får du således markedets bedst behandlede latex topmadras.

Pulse adskiller sig fra almindelige latex-topmadrasser, da fyldet er behandlet både mere, bedre og under langt bedre vilkår end almindelig latex. Med Pulse Latex får du en madras der yder en fremragende støtte. Madrassen er elastisk, idet den yder en støtte afhængig af din vægt. Der hvor du vejer mest, skubber madrassen mest tilbage. Det betyder, at dine trykpunkter som eksempelvis nakke, skuldre og lænd, ydes nøjagtig den støtte som du personligt har brug for. 

Denne topmadras er desuden AEGIS-behandlet, og det betyder at den er ekstremt allergivenlig. AEGIS-behandlingen sikrer, at husstøvmider ikke kan leve i madrassen, og derfor er Pulse Latex særlig velegnet til astmatikere og allergikere. 


Hvorfor vælge en topmadras?

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge en topmadras. Til enkelte af vores produkter, eksempelvis vores Jupiter- og Venus-kollektion, medfølger en topmadras. Vi anbefaler alle at investere i en topmadras når de køber seng. Vi har listet de væsentligste grunde herunder:

• Betydelig opgradering af sengens komfort.

• Mindre slitage af din seng.

• Jævn, sund fordeling af din kropsvægt.

• Og sidst men ikke mindst; en markant forbedring af din nattesøvn.

Slitage af din seng mindskes betragteligt med en topmadras, hvilket skyldes at din topmadras ”beskytter” box- eller springmadrassen, da du udelukkende er i kontakt med det øverste lag. Eftersom en topmadras ofte er produceret i mere luftige og fugtafvisende materialer bliver sengen markant mere holdbar med en topmadras øverst.

At din nattesøvn bliver bedre skyldes, at du med en topmadras kan justere sengens egenskaber så den passer perfekt til dine behov. Hvis din nuværende seng er en anelse for hård, kan du således benytte en blødere topmadras, imens det modsatte kan være løsning, hvis din nuværende seng er for blød. Hvis du har spørgsmål til vores topmadrasser, så er du altid velkommen til at kontakte os, enten på chatten, på vores mailadresse kontakt@bedrenætter.dk eller over telefonen. Derudover kan du altid læse mere om vores produkter under det specifikke produkts beskrivelse.