Madrasser

Madrasser

I denne kategori finder du et bredt spænd af madrasser i de mest gængse størrelser. Vi har samlet skummadrasser, springmadrasser og boxmadrasser i en kategori for at give dig et bedre overblik over dine muligheder. Ved du hvad de forskellige modeller er lig med? Hvis ikke kan følgende oversigt sikkert hjælpe dig.

Boxmadrasser
Boxmadrasser er kendetegnet ved at de kan stå alene. Du har her en komplet seng når du køber en af vores modeller, da trærammen omkring madrassen gør at du har mulighed for at montere ben på madrassen. Dette er den mest almindelige seng blandt mange danskere. Alle vores modeller er inklusiv både ben og topmadras, dermed så skal du ikke til at finde ekstra produkter - samt prisen du ser på siden er den reelle pris for produktet.
Springmadrasser
Springmadrasser er særlig velegnede til sengerammer og elevationssenge. Du har her en madras der skal typisk placeres ovenpå en lamelbund for at få den rigtige støtte. Vi anbefaler ikke at man bruger springmadrasser direkte på gulvet, da det ikke er godt for madrassen - ved at være indelukket på den ene side, så vil den ikke kunne ånde optimalt og komme af med den kropsvæske den optager i løbet af sin levetid. Det der gør at en springmadras er anderledes end en skummadras, er at man her har fjedre i kernen af madrassen.
Skummadrasser
Skummadrasser er som springmadrasser ikke en madras det er optimalt at bruge direkte på gulvet. Her er det samme problemstilling der er, ved at madrassen ikke har noget luft fra undersiden og derfor ikke kan ventilere optimalt. Sammenlignet med en springmadras, så er skummadrasser generelt en tand blødere. Derudover så er skummadrasser enormt elastiske, derfor er de også særligt velegnede til elevationssenge, hvor de følger elevationsdelen til UG.

Hvordan vælger man fasthed?

Når du skal vælge fastheden af din nye seng, så er det en god ide at tage udgangspunkt i din vægt. Der findes en tommerfingerregel, der siger at hvis du vejer under 75 kilo, så bør du vælge medium fasthed (hvis det er en fjedremadras, så skal det være med pocket fjedre). Vejer du mellem 75-95 kilo, så er det en god ide at kigge på en madras i fast fasthed (hvis det er en fjedremadras, skal du stadigvæk se efter pocket fjedre). Hvis du vejer mere end 95-100 kilo, så er det en god ide at se mod multipocket fjedre, her er dobbelt så mange fjedre per m2, hvilket automatisk resulterer i en mere fast madras end almindelige pocket fjedre.

Ovenstående oversigt bør give dig et overblik over hvilken fasthed du skal kigge efter.

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

En anden ting du bør have fokus på når du vælger madras, er polstringen omkring fjedrene (ved fjedremadrasser). Det er oftest her du finder den afgørende forskel mellem de billigere og dyrere modeller. En madras med polyetherskum omkring fjedrene adskiller sig fra en madras med eksempelvis latex omkring fjedrene. Grundlæggende så er latex et mere elastisk materiale, derfor vil den også være mere trykaflastende og fordele din vægt bedre ud på de enkelte fjedre for at få en optimal støtte natten igennem. Polyetherskum fungerer mere som en plade ovenpå fjedrene, derfor får du heller ikke den helt optimale udnyttelse af fjedrelaget.

Endvidere så har latex og andre materialer vi fører her på siden, den fordel i sammenligning med polyetherskum, at du får en længere levetid på din nye seng - dette skyldes at latex ikke sætter sig på samme måde, som de billigere skumtyper man kan finde. Konklusionen er derfor at du får en dobbelt gevinst ved at vælge de mere eksklusive skumtyper, da du her har både en længere levetid samt en bedre komfort.

Levering af madrasser

Vi har gratis levering til kantsten (opgang, hoveddør) i hele Danmark hos Bedre Nætter. Når du lægger en ordre på en madras, vil den blive leveret indenfor den angivne leveringstid. Selve proceduren er at når vi modtager varen på vores lager, så bliver den samme dag booket ind hos vores fragtfirma, der dernæst ringer til dig og aftaler hvilken dag det vil passe dig at modtage sengen. Ved at gøre det på denne måde, så risikerer vi ikke at komme ud med en madras på et tidspunkt hvor du ikke er hjemme, samtidig med at du ikke skal gå og bekymre dig om hvornår madrassen bliver leveret.

Selve leveringen foregår med mindre fragtmænd og sikrer dermed også en vis fleksibilitet. Hvis du ønsker opsætning af sengen, eller der er tale om en seng som skal bæres op på en etage, så koster det et ekstra gebyr - det samme gør sig gældende hvis vi skal tage din gamle madras med retur.

Vores guide til at vælge den perfekte madras

Vi har skrevet en masse om Bonell, Pocket- og Multipocket-fjedre, komfortzoner samt latex og memory-skum topmadrasser, men hvad står det egentlig helt præcist for hver især? Hvad er forskellen for eksempel på en madras med Pocket-fjedre og en med Multipocket-fjedre? Dét, og meget mere, vil vi give dig svar på herunder, hvor vi har lavet en smart, lille guide, der gør dig til ekspert på alt hvad der er værd at vide, om vores madrasser.

Hos Bedre Nætter ved vi, at det kan være svært at vide sig sikker på sin seng, når man handler online. Vi tror dog også på, at du får mere ud af en seriøs og engageret samtale med os om dine præferencer, end ved at prøve ti forskellige senge i den nærmeste sengeforretning. Vi stræber efter at yde landets bedste kundeservice, og derfor har vi formuleret denne og andre tilsvarende guides. Hvis du har spørgsmål til vores produkter, leveringstider eller andet, så er du natruligvis velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre telefonisk, på chatten i højre side af din skærm, eller ved at sende en mail til kontakt@bedrenætter.dk. God fornøjelse!

Pocket-fjedre

Pocket-fjederen er en moderne fjeder, som er individuelt svejset ind i en pose af nålefilt. Det betyder, at hver fjeder arbejde for sig selv, hvilket giver en sund og fleksibel støtte. Fjedrene er inddelt i komfortzoner, hvilket betyder at du får præcis den støtte du har brug for, dér hvor du har brug for den.

Fjedrene tilpasser sig din liggeposition, og sikrer at du finder hvile natten igennem. Selve materialet som fjedrene er syet ind i er desuden vandafvisende og ventilerende, hvilket betyder at fjedersektionen i madrassen holdes frisk, ren og sund i mange år fremad.

Hos Bedre Nætter er vi utroligt glade for pocket-fjederen, som er en vellidt fjeder blandt vores kunder og danskerne generelt. I vores senge har vi således valgt at installere 274 fjedre pr. kvadratmeter, hvilket er betydeligt flere end de fleste forhandlere. Et eksempel på dette er vores velanmeldte Jupiter No. 1- og Venus No. 1-kollektioner.

Multipocket-fjedre

Multipocket-fjederen minder om Pocket-fjedre, men er mindre i diameteren, hvilket resulterer i flere fjedre pr. kvadratmeter. Det betyder, at en madras med Multipocket-fjedre er noget fastere og derfor velegnet til de, der har en vægt på over 95 kg. Fjederens mindre diameter og de flere støttepunkter giver madrassen en omhyggelig og omfattende afffjedring.

Multipocket-fjedre egner sig derfor bedst til folk, der helst vil have en meget fast madras, eller til folk med en vægt omkring eller højere end 95 kg. Multipocket-fjedrene giver dig hele 504 individuelle støttepunkter på madrassen, og jo flere støttepunkter, jo længere holdbarhed har din madras. De individuelle støttepunkter er desuden med til at støtte dig nøjagtig hvor du har mest brug for det.

Enhver liggeposition er individuel, og dette tager Multipocket-fjederen hensyn til. Der er blandt andet Multipocket-fjedre i vores Jupiter No. 2- og Venus No. 2-kollektion.

Bonell fjedre

Bonell er en timeglasformet fjeder, som sikrer en relativt god affjedring, om end den giver en forholdsvis svag støtte i løbet af natten. Herudover er fjedrene relativt hårde, hvilket betyder, at støtten er forholdsvist jævn over hele madrassen. Bonell-fjedren arbejder ikke individuelt, hvilket betyder at du ydes den samme støtte over hele madrassen.

Hos Bedre Nætter ved vi, at din krop har brug for differentieret støtte. Din lænd har brug for en anden støtte end dine skuldre, og dette får du ikke med en Bonell-fjeder. Hos Bedre Nætter finder du derfor ikke Bonell-fjedren, da vi anser den som forældet.

Mange danske forhandlere fører stadig madrasser med Bonell-fjedre, og vi beder derfor vores kunder om altid at være opmærksomme på hvilken type fjedre deres madras er udstyret med. Vi henviser altid til Pocket- og Multipocket-fjedre, som yder en individualiseret og personlig støtte til brugeren.

Komfortzoner

Komfortzoner er et udtryk for i hvr høj grad din madras tager hensyn til din kropsbygning. Det betyder kort sagt, at madrassen er inddelt med hårdere og blødere fjedre enkelte steder, for på denne måde at yde den korrekte støtte til din krop. Din lænd og hofte har naturligvis brug for en anden type affjedring end dine ben. Der hvor din vægt centreres, er det vigtigt at have en håredere fjedere. Des flere komfortzoner, des mere hensyn tages der til din liggeposition og kropsbygning. Det er blandt andet i nakke-, skulder- og hofteregionerne at du får en bedre og mere behagelig støtte.

Bedre Nætters topmadrasser har alle fem komfortzoner. Størstedelen af vores box- og springmadrasser har ligeledes fem komfortzoner, hvilket sikrer en høj komfort og behagelig nattesøvn. Almindelige madrasser vil typiske have omkring tre komfortzoner, og derfor er vi også stolte af at kunne tilbyde topmadrasser med fem komfortzoner, samt enkelte spring- og boxmadrasser med syv komfortzoner.

Memory-Skum

Memory-skum er en skum, som tilpasser sig din kropstemperatur og former sig derefter. Skummen lader dig langsmt synke ned i madrassen i et aftryk af din krop. Madrassen former sig efter din temperatur, og derfor synker du længere ned, der hvor du vejer mest. Det betyder, at typiske trykpunkter som skuldre, hofter og lænd aflastes intensivt. Memory Skum yder således en meget personlig støtte, og derfor er denne type madras særligt anbefalelsesværdig til folk med spændinger og skader.

Fordi Memory Skum bruger din temperatur til at forme sig, så har denne madras også en tendens til at blive ganske varm i løbet af natten. Hvis du ofte oplever at have det meget varmt om natten, så bør du se bort fra madrasser med Memory Skum, og i stedet se mod vores latexmadrasser.

Latex

Latex udvindes af gummitræer og er derfor en naturlig fyldtype. Latex er et naturmateriale, og derfor er der en høj grad af ventilation i vores latexmadrasser. Latexmadrasser har typisk en meget lang holdbarhed, idet de er selvedligeholdende, allergivenlige og nemt holder sig rene og friske. Samtidig betyder denne ventilation også, at en latexmadrasser ikke overopheder i løbet af natten. I stedet vil vores latexmadrasser være med til at vedligeholde en behagelig temperatur og et sundt søvnklima.

Latextopmadrasser yder en elastisk støtte, og skubber tilbage hvor du vejer mest. På denne måde ydes dine trykpunkter en omhyggelig støtte, og du støttes nøjagtigt hvor du har mest brug for det. Du ligger mærke til dine trykpunkter, når du vågner om natten og føler dig øm og tvunget til at skifte position. En latextopmadrasser vil afhjælper dette problem betragteligt og minimere behovet for at vende sig. Des mindre du vender, des dybere bliver din søvn, og derfor anbefaler vi hos Bedre Nætter latextopmadrasser på det kraftigste.