Madrasser

Madrasser

 

I denne kategori finder du et bredt spænd af madrasser i de mest gængse størrelser. Vi har samlet skummadrasser, springmadrasser og boxmadrasser i en kategori for at give dig et bedre overblik over dine muligheder. Ved du hvad de forskellige modeller er lig med? Hvis ikke kan følgende oversigt sikkert hjælpe dig. 

Boxmadrasser

Boxmadrasser er kendetegnet ved at de kan stå alene. Du har her en komplet seng når du køber en af vores modeller, da trærammen omkring madrassen gør at du har mulighed for at montere ben på madrassen. Dette er den mest almindelige seng blandt mange danskere. Alle vores modeller er inklusiv både ben og topmadras, dermed så skal du ikke til at finde ekstra produkter - samt prisen du ser på siden er den reelle pris for produktet. 

Springmadrasser

Springmadrasser er særlig velegnede til sengerammer og elevationssenge. Du har her en madras der skal typisk placeres ovenpå en lamelbund for at få den rigtige støtte. Vi anbefaler ikke at man bruger springmadrasser direkte på gulvet, da det ikke er godt for madrassen - ved at være indelukket på den ene side, så vil den ikke kunne ånde optimalt og komme af med den kropsvæske den optager i løbet af sin levetid. Det der gør at en springmadras er anderledes end en skummadras, er at man her har fjedre i kernen af madrassen. 

Skummadrasser

Skummadrasser er som springmadrasser ikke en madras det er optimalt at bruge direkte på gulvet. Her er det samme problemstilling der er, ved at madrassen ikke har noget luft fra undersiden og derfor ikke kan ventilere optimalt. Sammenlignet med en springmadras, så er skummadrasser generelt en tand blødere. Derudover så er skummadrasser enormt elastiske, derfor er de også særligt velegnede til elevationssenge, hvor de følger elevationsdelen til UG.

 

Hvordan vælger man fasthed? 

Når du skal vælge fastheden af din nye seng, så er det en god ide at tage udgangspunkt i din vægt. Der findes en tommerfingerregel, der siger at hvis du vejer under 75 kilo, så bør du vælge medium fasthed (hvis det er en fjedremadras, så skal det være med pocket fjedre). Vejer du mellem 75-95 kilo, så er det en god ide at kigge på en madras i fast fasthed (hvis det er en fjedremadras, skal du stadigvæk se efter pocket fjedre). Hvis du vejer mere end 95-100 kilo, så er det en god ide at se mod multipocket fjedre, her er dobbelt så mange fjedre per m2, hvilket automatisk resulterer i en mere fast madras end almindelige pocket fjedre. 

 

Ovenstående oversigt bør give dig et overblik over hvilken fasthed du skal kigge efter.

 

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

En anden ting du bør have fokus på når du vælger madras, er polstringen omkring fjedrene (ved fjedremadrasser). Det er oftest her du finder den afgørende forskel mellem de billigere og dyrere modeller. En madras med polyetherskum omkring fjedrene adskiller sig fra en madras med eksempelvis latex omkring fjedrene. Grundlæggende så er latex et mere elastisk materiale, derfor vil den også være mere trykaflastende og fordele din vægt bedre ud på de enkelte fjedre for at få en optimal støtte natten igennem. Polyetherskum fungerer mere som en plade ovenpå fjedrene, derfor får du heller ikke den helt optimale udnyttelse af fjedrelaget.

Endvidere så har latex og andre materialer vi fører her på siden, den fordel i sammenligning med polyetherskum, at du får en længere levetid på din nye seng - dette skyldes at latex ikke sætter sig på samme måde, som de billigere skumtyper man kan finde. Konklusionen er derfor at du får en dobbelt gevinst ved at vælge de mere eksklusive skumtyper, da du her har både en længere levetid samt en bedre komfort.

 

Levering af madrasser

Vi har gratis levering til kantsten (opgang, hoveddør) i hele Danmark hos Bedre Nætter. Når du lægger en ordre på en madras, vil den blive leveret indenfor den angivne leveringstid. Selve proceduren er at når vi modtager varen på vores lager, så bliver den samme dag booket ind hos vores fragtfirma, der dernæst ringer til dig og aftaler hvilken dag det vil passe dig at modtage sengen. Ved at gøre det på denne måde, så risikerer vi ikke at komme ud med en madras på et tidspunkt hvor du ikke er hjemme, samtidig med at du ikke skal gå og bekymre dig om hvornår madrassen bliver leveret. 

Selve leveringen foregår med mindre fragtmænd og sikrer dermed også en vis fleksibilitet. Hvis du ønsker opsætning af sengen, eller der er tale om en seng som skal bæres op på en etage, så koster det et ekstra gebyr - det samme gør sig gældende hvis vi skal tage din gamle madras med retur.