Dyner

Dyner
Svinedrengen - Sval
Svinedrengen - Sval
1.399,00 kr.
Leveringstid 2-8 hverdage
Svinedrengen - Sval
Svinedrengen - Sval
1.499,00 kr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Sval
Svinedrengen - Sval
2.199,00 kr.
eller 220 kr. - pr. md. i 10 mdr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Sval
Svinedrengen - Sval
2.599,00 kr.
eller 260 kr. - pr. md. i 10 mdr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Lun
Svinedrengen - Lun
1.549,00 kr.
Leveringstid 2-8 hverdage
Svinedrengen - Lun
Svinedrengen - Lun
1.749,00 kr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Lun
Svinedrengen - Lun
2.699,00 kr.
eller 270 kr. - pr. md. i 10 mdr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Lun
Svinedrengen - Lun
2.949,00 kr.
eller 295 kr. - pr. md. i 10 mdr.
Leveringstid 12-20 hverdage
Svinedrengen - Varm
Svinedrengen - Varm
1.999,00 kr.
Leveringstid 2-8 hverdage
Svinedrengen - Varm
Svinedrengen - Varm
2.199,00 kr.
eller 220 kr. - pr. md. i 10 mdr.
Leveringstid 12-20 hverdage

Dyner fra Ringsted Dun og Temprakon

God nattesøvn handler om mere end blot din seng. Din dyne er vigtig for kvaliteten af din søvn, og valget af den rigtige dyne til den rigtige årstid betyder utrolig meget for om du sover godt. Langt de fleste kender til det at vågne op om morgenen, med halvdelen af kroppen uden for dynen, fordi det simpelthen er blevet for varmt at ligge under dynen i løbet af natten. Mange kender også til det, at vågne med klaprende tænder og finde en trøje frem fra skabet, fordi dynen ikke er varm nok. Temperaturen under dynen gør en kæmpe forskel for din nattesøvn, og det er klart, at en for varm eller for kold dyne vil resultere i en urolig nattesøvn og en dårligere søvnkvalitet.

Dynen er vigtig, og hos Bedre Nætter finder du altid et stort udvalg af naturfyldsdyner af den højeste kvalitet. Hvad du skal vælge, er op til dig, men hos Bedre Nætter garanterer vi, at kvaliteten er i orden. Vi har et bredt sortiment af både vinter-, sommer- og helårsdyner. Samtlige af vores dyner er produceret i Danmark af Ringsted Dun og Quilts of Denmark, under sunde arbejdsvilkår og streng kvalitetskontrol.

Vores dyner er inddelt i tre overskuelige grupper. Hver dyne vil have en af disse betegnelser ud for sit navn, og på denne måde kan du let se ved hvilken årstid dynen er hensigtsmæssig at bruge:

  • Sval - Sommerdyne (Kølig)
  • Lun - Helårsdyne (Medium varme)
  • Varm - Vinterdyne (Varm)

Dynerne i vores sortimentet er med fyld af andedun, gåsedun og moskusdun. Vi værdsætter kvalitet – derfor behøver du ikke frygte for, at dynerne i vores sortiment klumper sammen efter vask. Vores kvalitetsdyner lever alle sammen op til en række af de fineste certifikater i Europa, hvilket er din sikkerhed for allergivenlige dyner, der samtidig er produceret under bæredygtige og miljøvenlige forhold. Dette kan du læse mere omi afsnittet ’Certifikater’ længere nede i produktbeskrivelsen.

Fyld i dynerne hos Bedre Nætter

Når du køber ny dyne er der en række forhold, som du bør være opmærksom på. De to mest essentielle forhold er således fyldet og størrelsen på dynen – to forhold der afgør både pris og din generelle søvnoplevelse.

De mest populære fyldtyper herhjemme er mikrofiber, gåsedun, moskusdun og andedun. De to sidstnævnte minder til forveksling om hinanden, dog er moskusdun noget større, hvorfor vi har valgt denne fyldtype fremfor andedun. Mikrofiber er en kunstigt fremstillet fyldtype, der minder meget om naturfyld, men naturligvis ikke er i samme kvalitet – derfor har vi hos Bedre Nætter valgt at se helt bort fra denne type fyld. Vi har valgt at bruge den højeste kvalitet af dunfyld i vores dyner, og fordi vi er en online baseret virksomhed kan vi sælge højkvalitetsdyner til en favorabel pris. Vi ved, at det kommer både dig og os til gode.

Som nævnt finder du både gåsedunsdyner og moskusdundyner i vores sortiment. Den procentvise fordeling af fyld varierer fra 80 % dun til 100 % - hvis du finder en dyne med 90 % dun, vil de resterende 10 % være almindelige fjer. De fleste danskere vil gerne have en naturfyldsdyne, men om det skal være med 80 %, 90 % eller 100 % dun afhænger af, hvor meget du er villig til at spendere. Hos Bedre Nætter har vi dyner til alle præferencer.

Det andet forhold du skal overveje er størrelsen på dynen, som også varierer meget. Hos Bedre Nætter finder du blandt andet enkeltdyner, dobbeltdyner og ekstra lange dyner. Sidstnævnte anbefales til alle, der er over 180 centimeter høje, da man ellers risikerer at fødderne ryger udenfor i løbet af natten. Det kan medføre forkølelse og anden sygdom. Om dynen skal være single eller dobbelt afhænger igen af dig og dit privatliv. Mange med fast partner ønsker sig en dobbeltdyne, hvorimod en enkeltdyne typisk er nok, hvis du sover alene. Hvis du ønsker en dyne, som du kan vikle dig godt ind i og som samtidig dækker dine fødder, så anbefales det at din dyne er mindst 30 centimeter længere eller end dig og mindst 30 centimeter bredere end dit brystmål.

Certifikater

Når man skal blåstemple kvaliteten af dyner, er der en række certifikater, som er med til at gøre det lettere for dig at gennemskue kvaliteten. Hos Bedre Nætter lever vores dyner op til de strengeste krav i Europa, hvorfor du kan forvente en kvalitet ud over det sædvanlige.

Oeko-Tex er et certifikat, der henvender sig til dynens ydre – det vil sige tekstildelen. Oeko-Tex-mærket er din garanti for, at tekstilerne er fremstillet i et sundt miljø og ikke indeholder restkemikalier. Dette er meget vigtigt, da tekstilet er den overflade, du berører, hvorfor denne altid bør leve op til Oeko-Tex 100 certifikatet. Downafresh er din sikkerhed for, at selve fyldet er behandlet ordentligt og efter alle kunstens regler. En dyne mærket med Downafresh kan desuden ikke indeholde mikroorganismer og virusser – derfor er vores dyner også utroligt allergivenlige og med til at sikre et sundt søvnklima. Downafresh er din sikkerhed for, at dynens fyld er førsteklasses. Dynernes sidste certifikat er Nomite, der er en garanti for, at husstøvmider ikke kan trænge ind i dynen.

Hvis du har spørgsmål til vores dyner, så er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi glæder os til at hjælpe dig, med at finde en dyne der passer perfekt til dine behov.

Valg af størrelse

Med hensyn til valget af størrelse på din nye dyne, så anbefales det at vælge en lang dyne (220 cm.) hvis du er højere end 180 cm. da det ellers kan være svært at få dækket fødderne med en dyne af normal længde (200 cm.). Grundlæggende anbefaler vi, at du vælger en dyne der er minimum 15-20 centimeter længere end din højde, da du på denne måde er helt sikker på at få en dyne, der passer.

Deruder bør du også beslutte dig for, om du vil have en almindelig dyne eller en dobbeltdyne. Det er op til dig og dine personlige præferencer, at vælge hvilken type dyne du gerne vil have. Hvis du sover alene vil en enkeltdyne ofte være nok. Hvis du derimod kan lide at brede dig, så vil en dobbeltdyne ofte være det sikre valg, især hvis du bor med en kæreste eller partner.

Heaven by BN, enkeltdyne 140x200 fra Quilts of Denmark

Heaven by BN dynerne er rigtig gode dyner fra den danske producent, Quilts of Denmark. Qutilts of Denmark er en af de mest anerkendte dyneproducenter i Danmark, og med Heaven by BN dynerne er du sikret en komfortabel nattesøvn. Heaven by BN-dynen er med naturfyld, nemlig 100% gåsedun.

Denne dyne har samtidig en bæreevne på omkring 12, og er derfor perfekt til det danske klima. Bæreevne er et udtryk for, hvor god dynen er til at holde på varmen. Det skal bemærkes, at denne type dyne fås i tre variationer. Sval, til brug om sommeren, lun til brug i efterår og forår, samt varm til brug om vinteren. Prisen varierer efter årstid, men fælles er, at dyner med navnet Heaven by BN har den nævnte type fyld og bæreevne.

Heaven by BN er en super lækker enkeltdyne, med et sundt naturfyld og en god bæreevne. Heaven by BN er en absolut topmodel, og vil være til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med din dyne. Hos Bedre Nætter er vi udelukkende online. Vi har sparet de fysiske butikker væk, og derfor kan du købe vores kvalitetsdyner billigere end noget andet sted. Det garanterer vi.

Svinedrengen, dobbeltdyne 200x220 fra Ringsted Dun

Dynerne med prædikatet Svinedrengen er ligeledes fyldt med luftige Moskusdun med edderdunslignende egenskaber. Det betyder, at dunene griber ind i hinanden, og hænger sammen, hvilket giver en jævn fordeling af dun i hele dynen. Våret er desuden med en fin boks-kant, som fordeler kvalitetsdunene helt ud til kanten, og er vævet i en blød og skønt bomuldssatin, hvilket gør dynen utrolig behagelig at ligge under.

Svinedrengen har, ligesom Klodshans, en bæreevne på 11, hvilket gør at den egner sig perfekt til det danske klima. Dynen bærer, ligesom de andre dyner fra Ringsted Dun i vores sortiment, Oeko-tex-prædikatet. Dette er din garanti for, at tekstilerne er fremstillet i et sundt miljø og ikke indeholder restkemikalier. Dette er vigtigt, da tekstilet er den overflade, du berører. Hos Bedre Nætter accepterer vi kun dyner, som lever op til Oeko-Tex-prædikatet.

Dobbeltdynen i størrelsen 200x220 egner sig særdeles godt til par, samt til de som nyder at vikle sig ind i dynen og brede sig.

Snedronningen, dobbeltdyne 240x220 fra Ringsted Dun

Der er ingen tvivl om, at Snedronningen er en luksusdyne. Dette er dynen til dem, som vil ikke vil gå på kompromis, og som er klar til at betale prisen for den bedst mulige nattesøvn. Snedronningen er en stor, behagelig og komfortabel dobbeltdyne, og man ved straks man rører ved den, at dette er en dyne af højeste karat.

Dynens naturfyld er 100% gåsedun, den bedste type dun på markedet. Snedronningen har samtidig en bæreevne på 13, hvilket betyder at dynen er fremragende til at holde på varmen, hvorfor Snedronningen også egner sig som vinterdyne. Snedronningen er desuden, som alle andre dyner fra Ringsted Dun i vores sortiment, produceret således at støvmider og andre bakterier ikke kan leve i stoffet. Dette prædikat kaldes NOMITE, og det er din garanti for, at din dyne er sund, frisk ren og ren i mange år fremad.

Snedronningen fås desuden i størrelsen 240x220, den største type dyne vi forhandler. Denne vil dække hele din seng, og tillade dig at slappe helt af og lade dig omfavne af markedets bedste dyne til prisen.

Naturdun eller fibre?

Dit budget afgør, hvilken dynevariant du bør se på. Hvis man ikke er villig til at bruge mange penge på en dyne, så vil det være en god ide at se nærmere på de mange Fiberdyner og undersøge, hvilke af disse der kan opfylde ens krav i forhold til størrelse og varme. Hvis man derimod ønsker sig en dyne med naturfyld og har et lidt større budget, så er Gåsedun kvalitetsmæssigt den absolut bedste type af fyld. Gåsens størrelse, og dermed også dunene, gør den langt mere nyttig som dynefyld end eksempelvis andedun, som er mindre. Det betyder, at dynens fyld skal have en højere vægt for at give samme varmegrad.

Hvor god en dyne er til at holde på varmen måles under udtrykket "bæreevne". Dette udtryk er essentielt når du kigger efter ny dyne. En dyne kan derfor sagtens have en høj bæreevne og en lav vægt, da det blot er et tegn på, at fyldet er af høj kvalitet. Sådan forholder det sig typisk med dyner af rent gåsedun, hvor vægten er lav, men bæreevnen høj. I danske hjem anbefales en bæreevne på 10-11, da det vurderes som passende om vinteren, samt luftigt om sommeren.

Forholdet mellem dun og fjer

En afgørende faktor for prisen er forholdet mellem dun og fjer. Dun er den bedste, men også dyreste type fyld. Fjer er væsentligt billigere, men giver en knap så god komfort. Syntetisk fiber, som polyester, er den billigste type fyld, hvilket naturligvis har en indflydelse på kvaliteten af din dyne. Personlige præferencer og dit budget afgør hvad der er rigtigt for dig. Dyner af 100% gåsedun er naturligvis dyrere end dyner med 70 % gåsedun og 30 % småfjer. Hvis du overvejer disse punkter når du kigger efter ny dyne, så er du godt klædt på.