Hvad er forskellen på de forskellige sengetyper?

Elevationssenge

En elevationsseng er til dig, der drømmer om lidt hverdagsluksus. I modsætning til andre sengetyper er elevationssenge udstyret med en motor. Motoren gør det muligt for dig at justere sengens liggeposition med en fjernbetjening eller en app via din telefon eller tablet. Med fjernbetjeningen eller app’en kan du som udgangspunkt indstille sengens hoved- og fodende, både sikkert, støjsvagt og med stor præcision.

Alle elevationssenge er bygget op af en træramme og to madraslag, der består af en springmadras og en topmadras.

Hvis du har kig på en elevationsseng til og med størrelse 140x200, består madrassen af én kerne, som du kan justere med en fjernbetjening eller app - afhængigt af modellen. Vælger du derimod en elevationsseng i størrelse 160x200 eller større, er de udstyret med to madraskerner, som kan indstilles individuelt, fordi de kommer med en todelt elevationsbund. I den sammenhæng kan det være en god ide at investere i en splittopmadras, så hver side af sengen kan justeres individuelt, og slipper man for en revne i midten. En splittopmadras har nemlig et snit i toppen og bunden, som en almindelig topmadras ikke har. Hvis du ikke vælger en splittopmadras, får du blot to separate topmadrasser sammen med din elevationsseng, der kan justeres hver for sig.

Derfor bør du investere i en elevationsseng:

 • Du kan nemt indstille sengens position, så den passer perfekt til dine behov.
 • Har du ryg-, lænde- eller skulderproblemer, er det en god ide at investere i en elevationsseng, fordi den sikrer, at du bliver aflastet korrekt og dermed restituerer optimalt i løbet af natten.
 • I vores sortiment finder du elevationssenge, der er et resultat af fremragende håndværk og ekspertise indenfor feltet.

Kontinentalsenge

Hvis du vælger en kontinentalseng, får du en seng med et meget højt komfortniveau, der samtidig ser fremragende ud i ethvert soveværelse. Kontinentalsenge adskiller sig fra normale senge, da de er udstyret med et ekstra madraslag. Det ekstra og tredje madraslag giver forhøjet komfort og en bedre søvnoplevelse. Det skyldes, at samarbejdet mellem de tre madraslag i kontinentalsenge sikrer dig en sund støtte hele natten. Derudover giver det ekstra madraslag i kontinentalsenge den karakteristiske højde.

Nederst består kontinentalsengen af en boxmadras, der typisk er bygget op omkring fjedre eller komfortskum. Boxmadrassen sikrer et stabilt og sundt leje for din krop i løbet af natten. Lige over boxmadrassen findes en springmadras, som udgør sengens primære komfortlag og fasthed. Springmadrassen er udstyret med en kerne af pocketfjedre med polstring, som støtter din krop hele natten. Øverst er kontinentalsengen udstyret med en topmadras, der er med til at gøre din seng ekstra komfortabel, fordi det er den del af sengen, du er i direkte berøring med, når du ligger i den.

Derfor bør du investere i en kontinentalseng:

 • Kontinentalsenge består af i alt tre madraslag, der samarbejder og sikrer dig en restituerende nattesøvn.
 • Med en kontinentalseng får du en seng med ekstra komfort og højde, som samtidig klæder dit soveværelse.
 • Vores kontinentalsenge udstråler hvile, ro og god plads, hvilket er nøjagtigt den oplevelse, du får, når du ligger i en.

Boxmadrasser

En boxmadras er en enkel, praktisk og langtidsholdbar løsning. Når du køber en boxmadras hos os, får du leveret en komplet seng, hvor du blot skal montere ben. Benene, der selvfølgelig er inkluderet i prisen, skal monteres direkte på boxmadrassens solide træramme, og herefter er sengen klar til brug. Det gør boxmadrassen til et nemt og praktisk valg af seng, uden at du skal gå på kompromis med komforten.

Udover trærammen består boxmadrassen af to madraslag. Nederst findes selve boxmadrassen, som udgør sengens vigtigste komfortlag, når du handler hos os. Det skyldes, at vores boxmadrasser er udstyret med moderne pocketfjedre omgivet af en polstring, som hele natten tilpasser sig din krops konturer. Øverst findes topmadrassen, som ligeledes er vigtig for den samlede komfortoplevelse, fordi det er den del af sengen, kroppen er i direkte berøring med. Topmadrassen giver mulighed for en øget komfort, og når du handler hos os, følger der derfor altid en topmadras med til din boxmadras.

Derfor bør du investere i en boxmadras:

 • En boxmadras er en god kombination af høj komfort og prisvenlighed.
 • Pocketfjedrene i vores boxmadrasser tilpasser sig konstant din krops former og liggeposition, som sikrer dig en behagelig søvn.
 • Når du modtager din boxmadras, skal du blot montere benene, hvorefter din nye seng er klar til brug.

Sovesofaer

En sovesofa er det ultimative funktionelle møbel til din indretning, da den kan fungere som både seng og sofa, afhængigt af dine behov og ønsker. Særligt hvis pladsen er trang, kan en sovesofa være en optimal løsning, da det er et yderst fleksibelt møbel til eksempelvis stuen, gæsteværelset eller soveværelset.

Hos Bedre Nætter er en sovesofa dog ikke bare halvt sofa og halvt seng. Det er begge dele til fulde. Altså er de sovesofaer, du finder i vores sortiment, både komfortable, når du skal sove, og når du skal sidde. Det skyldes, at vores sovesofaer er udstyret med de samme pocketfjedre som i vores senge, og derfor er du sikret god komfort, uanset hvad formålet er. Samtidig er samtlige af vores modeller nemme at lave om til sofa og tilbage til seng eller omvendt.

Det er dog vigtigt at understrege, at en sovesofa ikke giver samme søvnoplevelse som en almindelig seng - selvom vi hos Bedre Nætter forhandler sovesofaer i den absolut bedste kvalitet.

Derfor bør du vælge en sovesofa:

 • Vores udvalg af sovesofaer kan fungere som både sofa og seng til fulde, da de er udstyret med de samme pocketfjedre som i vores senge.
 • En sovesofa er det ultimative funktionelle møbel til enten stuen, gæsteværelset eller soveværelset, fordi den nemt laves om til sofa eller seng.
 • Vores udvalg af sovesofaer byder på høj kvalitet, solidt håndværk og gennemført design.
 • En elevationsseng er bygget op af en træramme og to madraslag, som består af en springmadras og en topmadras. Derudover har sengen også en motor, så den kan hæves og sænkes.

  En kontinentalseng har en boksmadras som bund efterfulgt af en springmadras og topmadras. Kontinentalsengen er derfor perfekt til dig, der ønsker den bedste komfort.

 • En boksmadras er en enkelt løsning, hvor du kan montere benene direkte på sengens bund. Boksmadrassen består af to madraslag i form af selve madrassen og en topmadras, som sikrer en god komfort.

  En kontinentalseng har i modsætning til boksmadrassen et ekstra komfortlag, da den både består af en boksmadras, en springmadras og en topmadras.