< Tilbage til artikler

To The Moon, Honey:
Bedre søvn til mor


Helt ærligt, ik’. Det kan være drønhårdt at have små børn. Drønhårdt at være nogens mor. Fordi du gror et lille menneske indeni dig. Føder et lille menneske ud af dig. Og efterfølgende holder et lille menneske i live — først med dine babser (eller flasker) og efterfølgende i al almindelighed.

Sådan en omgang kræver sin kvinde, og at mor skal kunne stå igennem alt dette på minimal søvn er jo helt bims. Fordi at sådan en bebs jo ikke har lært, at natten er noget, vi bruger på at sove. Ikke på at være vågne, æde, græde, tisse igennem og have eksplosionsbleer.

Det er klart, at mor bliver træt. At mor har brug for bedre søvn. Men hvad gør mor, hvis hendes søvn og velbefindende for alvor bliver udfordret, fordi nætterne med afbrudt søvn fortsætter lang tid ud over babystadiet?

I samarbejde med To the Moon, Honey-podcasten har vi derfor sat fokus på det levende mareridt manglende søvn er. I en samtale med søvnvejleder Mikael Rasmussen stiller To the Moon, Honey skarpt på, hvad konsekvenserne af for lidt søvn gør ved vores trivsel. Hvor mange timer har vi reelt brug for at sove i løbet af et døgn — og hvordan kan vi selv skabe de bedste forudsætninger for en dyb og bedre søvn?

Lyt til To the Moon, Honey-afsnittet her.