Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Hos Bedre Nætter forhandler vi overordnet to typer topmadrasser. Vi har topmadrasser med en kerne af latex og topmadrasser med en kerne af memory-skum. Begge typer er fremragende topmadrasser, men de er vidt forskellige i deres opbygning og komfort. Du bør derfor nøje overveje, hvilken type kerne der er bedst for dig.

Latextopmadras: Topmadras med kerne af latex

Topmadrasser med en kerne af latex yder en elastisk støtte. Det betyder, at topmadrassen støtter dig, afhængigt af hvor du placerer din vægt på madrassen. En latextopmadras er derfor et fremragende valg på tværs af vægtklasser. De steder, hvor din vægt centreres, kaldes trykpunkter, og disse bliver nemt irriterede, hvis de ikke får den nødvendige støtte natten over. Jo mere vægt, der placeres på latexmadrassen, jo mere vil den “skubbe” tilbage, og den vil derfor minimere dine trykpunkter. Derfor anbefaler vi i udgangspunktet alle at vælge en topmadras med en kerne af latex, da den giver en fremragende støtte og ventilerer godt, så du er sikret et sundt og friskt soveklima.

Celciustopmadras: Topmadras med kerne af memory-skum

Hvis du foretrækker at synke ned i madrassen, bør du investere i en topmadras med en kerne af memory-skum. Denne type topmadras bruger din kropsvarme til at forme sig efter og lader dig dermed synke ned de steder, hvor du er varmest. Det gælder typisk dine trykpunkter som nakke, skuldre og lænd. En celciustopmadras vil altså forme sig efter din krops konturer og på en nænsom måde aflaste din krop. Vi beder dog vores kunder være opmærksomme på, at topmadrasser med en kerne af memory-skum typisk opheder i løbet af natten. Hvis du har en tendens til at have det varmt om natten, vil vi derfor i stedet anbefale dig at vælge en af vores topmadrasser med en kerne af latex.

Derfor er en topmadras en god idé

Hos Bedre Nætter ved vi, hvor stor en forskel en god topmadras kan gøre for din nattesøvn. Topmadrasser forlænger levetiden på din seng og øger din komfort betragteligt. Når du har en topmadras, vil denne være den primære kontaktflade på din seng. Det betyder, at topmadrassen samarbejder med de underliggende madrasser og derved forbedrer din komfort. Samtidig vil topmadrassen tage størsteparten af slitagen. En topmadras er altid billigere at udskifte end selve sengen, og derfor har denne konstellation vores varmeste anbefalinger.