• iconPrisgaranti
  • iconGratis Fragt

Bedre Nætters sengeguide


Hos Bedre Nætter bestræber vi os på at vide alt om søvn. Vi ved, at du får mere ud af en engageret samtale med os om dine præferencer, end ved at prøve ti forskellige senge i din lokale sengebutik. Hvis du har brug for vejledning, så kan du starte lige her. Vi har lavet en omfattende og omhyggelig sengeguide, således at du med sikkerhed får fat i den helt rette model.

Hver tredje voksne dansker starter dagen ud med ryg- eller lændesmerter, hvilket på mange måder sætter vigtigheden af en god seng i perspektiv. Ofte kan problemerne nemlig afhjælpes med en ny madras, der er tilpasset efter dine behov. Derfor er der selvfølgelig en masse forhold, som du skal have med i overvejelserne – dét og meget mere vil vi kigge nærmere på herunder, hvor du bliver guidet frem til den helt rigtige seng. Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os. 

God fornøjelse med vores sengeguide.

Størrelse på sengen

Når der skal vælges ny seng er det vigtigt, at størrelsen harmonerer med dine eller jeres behov. Man skal have plads til at brede sig om natten, og derfor er det essentielt at sengen ikke bliver for lille. Dette vil således skabe en uharmonisk søvn, der hæmmes af den manglende plads til at bevæge dig.

Hvis du typisk sover med en partner, så bør i vælge en seng med målene 160x200 cm eller 180x200 cm - de såkaldte dobbeltsenge. Grunden til dette er, at man skal have plads til at brede og bevæge sig i løbet af natten. I en lille seng vil du og dine partner hurtigt opleve, at I kæmper om pladsen og vækker hinanden. Vær opmærksom på, at du og din partner muligvis har vidt forskellige behov hvad angår madrassen, såsom fastheden, hvorfor det kan være nødvendigt at differentiere fastheden af de to boxmadrasser i bunden af sengen.

Hvis du typisk sover alene, dog med overnattende gæster fra tid til anden, så kan du med fordel overveje en trekvartseng i størrelsen 140x200 cm En seng i denne størrelse passer godt til de der bor i lejlighed, men som samtidig gerne vil have plads at brede sig på. Trekvartsengen i størrelsen 140x200 cm. henvender sig til alle dem, som sover alene, men gerne vil have lidt ekstra plads. Hvis sengen du kigger på udelukkende er til dig selv, eller måske til dit barn, så skal du igen overveje andre størrelser. Her vil det være hensigtsmæssigt med en enkeltseng i størrelsen 90x200 cm eller muligvis en lille trekvartseng i størrelsen 120x200 cm.

 

Tilpas madrassen til din vægt

Når du skal vælge fastheden af din madras, så er det vigtigt at du gør det ud fra din vægt - på den måde vil du få den bedste søvnoplevelse. Hos Bedre Nætter er det vigtigt for os, at du ved hver eneste madras har mulighed for at vælge fasthed. Derudover har vi altid skrevet, hvilken vægtgruppe den pågældende madras passer til. Vi har udarbejdet en grafik, og vi anbefaler, at du vælger fasthed ud fra følgende:

 

 

 
 
Hvis du har spørgsmål til dit sengevalg, og hvordan du bedst opnår en god søvn eller til fastheden af en madras, så kan du altid kontakte os i chatten, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også ringe til os på +45 71993171.

 

Bedre Nætter – Det sikre sengevalg


Hos Bedre Nætter er vi utrolig stolte af vores sengeudvalg. Vi sætter en ære i at levere høj kvalitet, og vi forhandler alt lige fra kombinationer af boxmadrasser og topmadrasser til hele kontinentalsenge. Det betyder, at du får et bredt udvalg både hvad angår kvalitet og pris. Vi har strenge krav til vores leverandører, og vores senge produceres udelukkende i Danmark, hvor vi kan overvåge produktionen og garantere kvaliteten. Vores Trustpilot er desuden et vidnesbyrd om, at vi leverer kvalitet - altid med en seriøs og fyldestgørende kundeservice. 

Vi stoler på kvaliteten af vores senge, og derfor får du 10 års garanti imod ramme- og fjederbrud på alle boxmadrasser og kontinentalsenge. Det er din sikkerhed for en langtidsholdbar seng og en seriøs handel. Hos Bedre Nætter stræber vi efter at yde landets bedste kundeservice. Vi har fuld forståelse for, at man en sjælden gang kan komme til at vælge den forkerte fasthed til sin madras. Vi tilbyder derfor en ombytning af madrassens kerne for 499kr, hvis du indenfor 30 dage efter modtagelsen beslutter at du gerne vil have en ombytning af sengens fasthed. 

 

Fjedrene – få et indblik i fjederopbygningen

Når du skal vælge din nye seng, er det nødvendigt at være opmærksom på dine behov. Det er først og fremmest vigtigt, at man tager sin vægt i betragtning. Din vægt har stor betydning, når du skal vælge fjedre, samt hvilken fasthed du vil have i din madras. Samtlige vores madrasser hos Bedre Nætter er udstyret med markedets suverænt bedste fjedervarianter, Pocket- og Multipocket-fjedre. Mange har en fejlagtig tendens til at tro, at Multipocket-fjedre er en opgradering af Pocket-fjedre. Dette er ikke tilfældet. En madras med Multipocket-fjedre indeholder flere fjedre pr. kvadrameter end madras med Pocket-fjedre, hvilket resulterer i at madrassen med Multipocket-fjedre er fastere. Af netop denne årsag anbefaler vi pocket-fjedre til personer med en vægt under 95 kg, og multipocket-fjedre til folk med en vægt over 95 kg. Vi anbefaler dette skel mellem de to varianter, idet en tungere person selvfølgelig vil synke længere ned i madrassen end en lettere person, og derfor vil have brug for en fastere madras. Vi vil gerne forsøge at gøre dig til ekspert på området – det er faktisk ikke så komplekst.

 

 

Pocket fjedre

 

Pocket:

Pocket-fjedre er sammen med Multipocket-fjedrene markedets absolut bedste fjedervariant. Fjedrene er individuelt svejset ind i en pose af nålefilt, hvilket betyder, at hver enkelt fjeder arbejder for sig selv og tilpasser sig din individuelle liggeposition.

Denne opbygning resulterer i en optimal og fleksibel støtte – derfor kan du bevæge dig i sengen, uden at det påvirker din partners position. Pocket-fjedre er de mest almindelige i danske madrasser. Vær dog opmærksom på, at fjederantallet kan variere fra forhandler til forhandler.

Hos Bedre Nætter finder du op til 300 fjedre pr. m2, når det drejer sig om madrasser med Pocket-fjedre, hvilket er betydeligt flere de gængse forhandlere. Pocket-fjedre findes eksempelvis i vores Jupiter og Venus-kollektion. 

 


Multipocket fjedre 

Multipocket:

Denne type fjeder minder til forveksling om Pocket-fjedre, men har dog et højere fjederantal pr. m2. Dette skyldes, at diameteren på de enkelte fjedre er mindre, hvilket resulterer i flere fjedre pr. m2. Du får altså væsentligt flere støttepunkter i en seng med Multipocket-fjedre, hvilket betyder at denne type madras egner sig til personer med en vægt over 95 kg. 

Støtten er fremragende, men du børe være opmærksom på, at Multipocket ikke nødvendigvis er det bedste valg for dig, da det altså i høj grad afhænger af din vægt. Sengene i vores Jupiter +95 kilo og Venus +95 kilo-kollektion er alle udstyret med Multipocket-fjedre.

 


   

Specialmål – skræddersy box-, spring- eller topmadras

Hos Bedre Nætter går vi gerne en mil ekstra for vores kunder. Derfor har vi gjort det særdeles nemt at bestille og udregne priser på specialmålsmadrasser. Vores specialmålsberegner gør det muligt for dig at taste dine ønskede mål ind, hvorefter prisen på madrassen udregnes. Herefter er madrassen klar til bestilling.

Mange har brug for specielle mål på deres madrasser, hvis disse skal bruges i en eksisterende sengeramme, i campingvognen eller på båden, hvor der ikke er ekstra plads at give af. Hvis du står i denne situation anbefaler vi, at du tager et kig på vores specialmålskategori.

Alle vores madrasser fås i specialmål. Du kan altså nemt bestille specialmål, uden at skulle igennem en lang samtale med vores medarbejdere. Prisen er som regel lidt højere, hvilket skyldes at hele maskineriet skal stilles om, da dine mål ikke er standardmål. Vi tjener ikke ekstra på specialmålsmadrasser, så kategorien er udelukkende lavet for, at du får den bedst mulige oplevelse. Leveringstiden er som udgangspunkt 4-6 uger.  

 

Få hjælp til valg af topmadras

Topmadrassen er muligvis den sværeste del, når man skal købe ny seng. Topmadras udgør sengens øverste lag, og er dermed din primære kontaktflade. Det betyder, at topmadrassen har en stor betydning for din komfort, samtidig med at den udsættes for størstedelen af slitagen. En topmadras er billigere at skifte ud end en spring- eller boxmadras, og derfor anbefaler vi at du investerer i en ny topmadras. Men hvilken bør du vælge? Det er igen et spørgsmål om præferencer, men hvis man ikke ved hvad man foretrækker på forhånd, er det naturligvis en svær opgave. Vi vil gerne hjælpe dig.

Hos Bedre Nætter forhandler vi topmadrasser med to typer af fyld, Memory Skum og Latex. De to typer topmadras er begge to af høj kvalitet, men adskiller sig fra hinanden på flere parametre. Memory Skum er blødt og former sig efter din krop, hvorimod latex er fastere og mere åndbart. Med en madras med memory skum får du fornemmelsen af at synke ned i madrassen, hvorimod latex holder en mere jævn overflade.

Begge madrastyper yder suveræn støtte, selvom de adskiller sig fra hinanden. Vi har masser af forskellige topmadrasser, blandt andet Pulse Latex, der er lidt blødere end almindeligt. Herudover er det også værd at tage et kig på vores Mayan Green topmadras, som er en topmadras af 100 % naturlatex. Vi anbefaler desuden, at du læser videre i vores Guide til Topmadrasser, hvis du søger yderligere information. Du kan desuden kontakte en af vores kompetente medarbejdere på chatten - vi glæder os til at finde den helt rigtige seng til dig!