Boksmadrassen: Et sikkert plus på søvnkontoen


At komme nemt til den nyttige søvn er noget, vi kan lide. Af samme grund er boksmadrassen danskernes foretrukne madras. Her er man fri for at hive den store pengepung op ad lommen, og med et snuptag har man forvandlet en madras til en fuldt funktionsdygtig seng.

Tilgængelig og enkelthed er boksmadrassens klare fortrin. Når du har monteret fire ben, er den klar til brug og blunden – i soveværelset, teenageværeslet eller på gæsteværelset. Med en boksmadras er mulighederne mange og søvnen fordelagtig.

Hvad er en boksmadras?

Boksmadrassen er en madras på ben. Madrassen består typisk af pocketfjedre og komfortzoner og fungerer derfor som sengens primære komfortlag.

En træramme omkring madrassen holder den gode søvn på plads. Det betyder, at rammens arbejde er at sikre, at madrassen ikke bukker og bøjer. På den måde er du sikret et stabilt underlag at slumre på. Det er også på selve trærammen, at benene rapt monteres, efter du har modtaget boksmadrassen.

Til at fuldende den gode komfort placeres en topmadras øverst. I selskab med boksmadrassen hviler du derfor på to madraslag sprængfyldt af komfort og magelighed. Det gør boksmadrassen til et ganske fornuftigt valg af seng.

Vær opmærksom på, om du køber boksmadrassen inklusiv topmadras eller ej.

Hvor stor er en boksmadras?

En boksmadras fås i mange størrelser. Det er muligt at vælge boksmadrassen som enkeltmandsseng, trekvartseng eller dobbeltseng. Forskellen er centimeterne i bredden og længden. De forskellige mål gør boksmadrassen til et fleksibelt sov-ud-møbel, der kan gøre nytte i mange rum og sammenhænge.

  • Enkeltmandsseng: 80x200, 90x200 cm.
  • Trekvartseng: 120x200, 140x200, 160x200 cm.
  • Dobbeltseng: 180x200, 180x210 cm.

Når du vælger en boksmadras, der er 160 centimeter eller bredere, får du to madrasser i én seng. Det gør det muligt at tilpasse madrassens fasthed til to personer med forskellig vægtklasser – en komfortabel fordel, hvis du vejer mere eller mindre end din sovepartner.

Fordele og ulemper ift. andre senge

Boksmadrassen kræver ikke meget af dig, men giver til gengæld meget tilbage. Den er nem at samle, let at flytte rundt på, billig at komme til og komfortabel at sove på. Samlet set gør det boksmadrassen til et aldeles konkurrencedygtigt alternativ til både kontinentalsengen og elevationssengen.

Til sammenligning består kontinentalsengen af tre madraslag i stedet for to: En topmadras øverst, en springmadras i midten og en boksmadras i bunden. Det samme gør sig gældende for elevationssengen, der også kan justeres i hoved- og fodende.

Samtidig betyder det, at kontinentalsengen og elevationssengen er langt dyrere løsninger. Og så er de lidt mindre handy end boksmadrassen, fordi de er tungere. Til gengæld får du en smule mere komfort på grund af det ekstra madras. Men du kan være ganske sikker på at komme langt med din søvn også på en boksmadras.

Behov er forskellige, og i sidste ende er valget op til dig.

  • En god boksmadras giver dig den komfort som du har brug for, uden at det koster dig en formue. En boksmadras er ideel til dig, der vil have en komfortabel seng uden for mange dikkedarer. En god boksmadras har de samme pocketfjedre og komfortzoner, som du kender fra vores springmadrasser.

  • En kontinentalseng har tre madraslag, hvor en boksmadras har to. Den ekstra madras giver kontinentalsengen en smule bedre komfort, men den er også tungere, mindre handy, og dyrere end boksmadrassen.

Senge

Fra A til zzZ