Madrasser 90x200

Madras 90x200

Madrasser i 90x200 cm. er den almindelige størrelse på en enkeltmadras. Vores udvalg af disse er derfor også det største, hvor du finder både skummadrasser, springmadrasser og boxmadrasser. Hver enkelt madras type har sine fordele, og det første du skal finde ud af, er derfor hvilken madrastype du reelt er på udkig efter.

Hvis du allerede har en sengeramme eller lignende og har behov for en madras at ligge heri, så er det spring- og skummadrasserne du skal kigge på. Det samme gør sig gældende hvis du har en elevationsseng, hvor det er selve madrasserne du har behov for at udskifte - i det tilfælde er særligt skummadrasserne af latex rigtig gode, da de følger selve elevationsbunden helt perfekt.

Den sidste madrastype du kan vælge er boxmadrasser, hvor du har en madras med indbygget træramme. Ved at have trærammen, så er det muligt for dig at montere ben direkte på madrassen og derfor har du en komplet seng med denne madras.

Hvordan vælges fasthed af madrasser?

Næst efter madrastype, så er den mest afgørende ting du skal være opmærksom på, hvilken fasthed din nye madras skal have. Her er der nogle tommelfingerregler som du kan følge. Først og fremmest, så er det ikke nødvendigvis et udtryk for bedre kvalitet at en madras har mange fjedre. Faktisk så er det således, at hvis du har en vægt på under 95-100 kilo, så bør du kigge på Pocket fjedre med ca. 250 fjedre per m2. Vejer du under 75 kilo, så anbefales det at kigge på en madras i medium fasthed, mens en vægt på 75-100 kilo gør at du bør vælge en fast madras.

Hvis du vejer over 95-100 kilo, så kan det være en god ide at kigge på multipocket fjedre - her får du op til 500 fjedre per m2 i din madras. Det gør at du får en længere levetid på madrassen, samtidig med at du får en bedre komfort til de ekstra kilo.