< Tilbage til guides

Fryser om natten

Det er enormt irriterende at fryse om natten. Heldigvis er det et problem, der er ret nemt at løse. Hvilken løsning, der er den bedste for dig, afhænger af, hvor meget du fryser, og om du allerede har forsøgt nogle af de nedenstående råd.

Bedre Nætters seks gode råd til at undgå at fryse om natten

1. Justér temperaturen

Det nemmeste er selvfølgelig at skrue lidt op for varmen i soveværelset. Hvis du sover med en partner, der foretrækker et køligere soveværelser end dig, er det dog ikke altid en mulighed.

2. Få en varmere dyne

En varmere dyne er det næste bud. Mange sover med en helårsdyne, men der findes også vinterdyner, der er ekstra varme. De vil være et godt bud på en dyne til dig, der har det koldt om natten. For eksempel kan du få vores dyne “Mayan” i en lækker, varm vinterudgave.

3. Overvej en pyjamas

Selvom det faktisk er sundest at sove uden tøj på, kan en pyjamas være løsningen, hvis du fortsat ikke kan holde varmen om natten.

4. Varmere madras

Hvis du stadig fryser med en varm dyne og pyjamas, kan topmadrassen være det næste, man kan kigge på. Topmadrasser af memory-skum har nemlig en tendens til at være varmere end f.eks. latex, så det kan være en løsning. Dog skal man huske, at den så også vil være varmere om sommeren, hvor man måske hellere vil have det køligere.

5. Luft ud på den rigtige måde

Effektiv udluftning. Når det er koldt udenfor, kan det være en dårlig idé at lufte ud i for lang tid. Sørg derfor hellere for at lave en kort og effektiv udluftning på cirka 10 minutter, inden du skal sove. Derefter kan du igen skrue op for varmen og undgå, at dit soveværelse bliver helt gennemkoldt.

6. Kølige rum er sundest

Det er som udgangspunkt sundest at sove i et forholdsvist køligt rum, så selvom man selvfølgelig ikke skal fryse om natten, er det også en dårlig vane, hvis man gerne vil have det meget varmt i soveværelset. For de fleste vil den bedste temperatur være 16-18 grader.

Stadig i tvivl?

Er du i tvivl om, hvilke produkter der er det bedste valg, hvis du fryser om natten, er du altid velkommen til at kontakte os for at få personlig rådgivning. Vi sidder klar ved både telefon, chat og mail.

Du kan ringe til Bedre Nætters sengeeksperter på telefon 7875 0077 eller sende en mail på [email protected]. Du kan også skrive til os i chatvinduet i nederste højre hjørne af din skærm.

  • Den nøjagtige årsag til, at man fryser om natten er stadig uvis. Typiske årsager til, at man fryser om natten kan dog enten skyldes temperaturen i soveværelset eller din dyne.

    Det anbefales at have en temperatur mellem 16-18 grader i soveværelset - hvis temperaturen er derunder, kan dette være et godt bud på, hvorfor du fryser om natten.

    Din dyne har dog også en stor betydning. En dyne er nemlig ikke bare en dyne - de fås i forskellige varmegrader. Det kan derfor sagtens skyldes, at du har dyne, der ikke er varm nok til dit behov. Hvis man har en tendens til at fryse om natten, bør man vælge en varm dyne.

  • Hvis du ofte fryser om natten, så er der heldigvis flere ting, du kan prøve af.

    En god start kunne være at justere temperaturen i soveværelset. Hvis du sover i et køligt miljø, kan det sagtens være årsagen til, at du ofte fryser om natten.

    Du kan dog også anskaffe dig en varmere dyne. Hvis man fryser om natten, bør man vælge en varm dyne eller en vinterdyne.

    Hvis ingen af ovenstående har vist sig at være effektive, kan det være, at det er din topmadras, den er galt med. Hvis du har en latex-topmadras, bør du overveje at skifte til en topmadras med memory skum - det er nemlig bedre til at holde på varmen. Der findes flere gode råd til, hvordan man undgår at fryse om natten. En vinterdyne frem for en helårsdyne kan være en god løsning, hvis man har det for varmt. Ellers kan man også få en topmadras i memory-skum frem for latex, da den oftest vil være varmere.