Bedre Nætter støtter: Syge børn og deres familier i Ronald McDonald Hus i Uppsala

Ronald McDonald Hus bliver drevet af organisationen Ronald McDonald BørneFond. Fondens midler kommer primært fra donationer fra privatpersoner og en række virksomheder - herunder Bedre Nætter.

På verdensplan er der 365 Ronald McDonald huse, som hvert år hjælper tusindvis af børn og deres familier.

Hvert år hjælper Ronald McDonald Hus i Uppsala mere end 600 alvorligt syge børn og deres familier, mens børnene er i behandling på sygehuset - ofte langt væk hjemmefra. Huset sikrer, at familierne kan være sammen og have en så normal hverdag som muligt, mens de står midt i den måske sværeste tid i deres liv.

“Det giver en helt anden ro for familierne, at de kan forlade sygehusområdet. Man bor her, man kan være sammen, og familien kan lave mad og spise sammen. Man bliver en mere hel familie, mens man er her. Det betyder helt enormt meget for både børnene og de voksne,” siger Lotta Sterning, der er virksomhedsansvarlig hos Ronald McDonald huset i Uppsala.

I sommeren 2018 har huset i Uppsala udvidet for at kunne hjælpe endnu flere familier. Her har vi hos Bedre Nætter hjulpet ved at donere madrasser til de otte nye familierum, så husets beboere er sikret en god og behagelig nattesøvn under deres ophold.

“Hjemlige forhold og en god seng betyder rigtig meget. Når man har et sygt barn, som sover og bor på sygehuset, så skiftes forældrene tit til at sove på sygehuset. Så er det rigtig vigtigt med gode senge hos os, og at man kan sove godt, de nætter man ikke behøver være på sygehuset. Den familie, der har boet længst hos os, var her i et år og fire dage, og så forstår man jo, at det er vigtigt med gode forhold,” siger Lotta Sterning.

Ronald McDonald Hus bliver drevet som en velgørenhedsorganisation, og derfor er donationer helt afgørende for, at de kan fortsætte det vigtige arbejde.

“Det er takket være alle vores gaver og donationer, at vi kan udbygge huset. Så havde vi ikke fået hjælp og støtte, kunne vi ikke tilbyde så mange familier at bo her, som vi kan nu,” siger Lotta Sterning.

Hos Bedre Nætter er vi glade for, at vi kan bidrage til det vigtige arbejde og måske være med til at gøre en svær tid en lille smule nemmere for de mange familier, der bor i Ronald McDonald Hus.