Bedre Nætters sengeguide

Hos Bedre Nætter bestræber vi os på at vide alt om søvn. Vi ved, at du får mere ud af en engageret samtale med os om dine præferencer, end ved at prøve ti forskellige senge i din lokale sengebutik.

Hvis du har brug for vejledning, så kan du starte lige her, hvor vi har samlet en række gode råd angående valg af seng. Vi står til rådighed for dig i livechatten i højre side af din skærm, hvor du kan skrive til os og stille spørgsmål. Ønsker du en samtale, kan du også ringe til os på telefonnummeret 78 75 00 77. Har du spørgsmål udenfor åbningstid, så kan du altid kontakte os på mailadressen kontakt@bedrenaetter.dk. 

Hver tredje voksne dansker starter dagen ud med ryg- eller lændesmerter, hvilket på mange måder understreger vigtigheden af en god seng. Ofte kan problemerne afhjælpes med en ny madras, der er tilpasset dine personlige behov. Derfor er der også en masse forhold, som du bør have med i overvejelserne, når du skal købe en ny seng – dét, og meget mere, kan du læse mere om herunder.

Størrelsen på sengen

Når der skal vælges ny seng er det altid vigtigt, at størrelsen harmonerer med dine behov. For at sove ordentligt er det nødvendigt med god plads. Du skal have plads til at bevæge dig lidt om natten, og derfor er det essentielt, at sengen ikke bliver for lille. Dette vil skabe en uharmonisk søvn, især hvis du deler sengen med en partner.

Hvis du sover med en partner, så bør i vælge en seng med målene 160x200 cm eller 180x200 cm - de såkaldte dobbeltsenge. I en mindre seng er der en risiko for, at du og din partner vil vække hinanden med jeres bevægelser. Dette vil imidlertid undgås i en større seng, hvor i ligeledes har mulighed for at vælge separat fasthed. Det betyder, at du og din partner kan få en individuelt tilpasset støtte, uanset hvor stor forskel der er på jeres kropsbygning og vægt. 

Sover du oftest alene, så kan du med fordel overveje en trekvartseng i størrelsen 140x200 cm. Denne seng er en mellemting mellem de store dobbeltsenge og de mindre enkeltsenge. En seng i denne størrelse passer derfor godt til dig der sover alene, men som samtidig gerne vil have lidt plads ekstra at brede dig på. Hvis du leder efter en mindre seng, eller en seng til dit barn, så vil en enkeltseng oftest være et fornuftigt valg. Her vil det være hensigtsmæssigt med en enkeltseng i størrelsen 90x200 cm eller muligvis en lille trekvartseng i størrelsen 120x200 cm.

Valg af fasthed

Når du skal vælge din nye seng, så er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken fasthed du har brug for. Her kan du med fordel se nærmere på vores anbefalinger, som du finder inde under hvert enkelt produkt. Her guider vi dig altid til den rette fasthed, så du kan få den bedst mulige nattesøvn. 

Hvis du vil vide mere, så kan du med fordel læse videre i vores i vores afdeling for ofte stillede spørgsmål. Her har vi samlet en række artikler og svar om de mest almindelige overvejelser, som du kan gøre dig, når du skal have ny seng. Du kan læse meget mere, ved at klikke på dette link.