Bedre Nætters sengeguide

Hos Bedre Nætter bestræber vi os på at vide alt om søvn. Vi ved, at du får mere ud af en engageret samtale med os om dine præferencer, end ved at prøve ti forskellige senge i din lokale sengebutik.

Hvis du har brug for vejledning, så kan du starte lige her. Vi har lavet en omfattende og omhyggelig sengeguide, således at du med sikkerhed får fat i den helt rette model.

Hver tredje voksne dansker starter dagen ud med ryg- eller lændesmerter, hvilket på mange måder sætter vigtigheden af en god seng i perspektiv. Ofte kan problemerne nemlig afhjælpes med en ny madras, der er tilpasset efter dine behov. Derfor er der selvfølgelig en masse forhold, som du skal have med i overvejelserne – dét og meget mere vil vi kigge nærmere på herunder, hvor du bliver guidet frem til den helt rigtige seng. Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.

God fornøjelse med vores sengeguide.

Størrelse på sengen

Når der skal vælges ny seng er det vigtigt, at størrelsen harmonerer med dine eller jeres behov. Man skal have plads til at brede sig om natten, og derfor er det essentielt at sengen ikke bliver for lille. Dette vil således skabe en uharmonisk søvn, der hæmmes af den manglende plads til at bevæge dig.

Hvis du typisk sover med en partner, så bør i vælge en seng med målene 160x200 cm eller 180x200 cm - de såkaldte dobbeltsenge. Grunden til dette er, at man skal have plads til at brede og bevæge sig i løbet af natten. I en lille seng vil du og dine partner hurtigt opleve, at I kæmper om pladsen og vækker hinanden. Vær opmærksom på, at du og din partner muligvis har vidt forskellige behov hvad angår madrassen, såsom fastheden, hvorfor det kan være nødvendigt at differentiere fastheden af de to boxmadrasser i bunden af sengen.

Hvis du typisk sover alene, dog med overnattende gæster fra tid til anden, så kan du med fordel overveje en trekvartseng i størrelsen 140x200 cm En seng i denne størrelse passer godt til de der bor i lejlighed, men som samtidig gerne vil have plads at brede sig på. Trekvartsengen i størrelsen 140x200 cm. henvender sig til alle dem, som sover alene, men gerne vil have lidt ekstra plads. Hvis sengen du kigger på udelukkende er til dig selv, eller måske til dit barn, så skal du igen overveje andre størrelser. Her vil det være hensigtsmæssigt med en enkeltseng i størrelsen 90x200 cm eller muligvis en lille trekvartseng i størrelsen 120x200 cm.

Pocket

Pocket-fjedre er sammen med Multipocket-fjedrene markedets absolut bedste fjedervariant. Fjedrene er individuelt svejset ind i en pose af nålefilt, hvilket betyder, at hver enkelt fjeder arbejder for sig selv og tilpasser sig din individuelle liggeposition.

Denne opbygning resulterer i en optimal og fleksibel støtte – derfor kan du bevæge dig i sengen, uden at det påvirker din partners position.

Pocket-fjedre er de mest almindelige i danske madrasser. Vær dog opmærksom på, at fjederantallet kan variere fra forhandler til forhandler.

Hos Bedre Nætter finder du op til 300 fjedre pr. m2, når det drejer sig om madrasser med Pocket-fjedre, hvilket er betydeligt flere de gængse forhandlere. Pocket-fjedre findes eksempelvis i vores Jupiter og Venus-kollektion.